_

Komp za 8000 PLN i przycinanie

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez Kosmy » sty 13, 2017 22:09

Cześć,
mam kompa I76700HQ + 16 GiGa Ramu, Dysk ssd 500 giga, Grafa 1060GTX.
Na studiach zawsze śmigałem w Autocadzie na swoich mizernych komputerach ale zawsze działało a teraz odpalam AutoCada (rzut typowej kondygnacji budynku mieszkalnego) i biorąc opcje Nowy Fragment aby przesunąć rysunek i zaczyna się przycinanie. Łapię np jeden róg rysunku i przesuwam go w dowolne miejsce zacinka zacinka i zacinka po 3 rysunek jest na miejscu właścicwym. Druga sprawa scroll to jest dopiero apogeum przycinania eh..

ps. Wspomaganie sprzętowe jest włączone ale coś mu karta nie odpowiadała przy pierwszym uruchomieniu. Ratunku.
Kosmy
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 13, 2017 22:02

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez jamaguwi » sty 14, 2017 00:00

Spróbój wyłączyć dopalanie sprzętowe. Na programowym powinno spokojnie hulać.
A czy to nie jest W10?
jamaguwi
 
Posty: 280
Dołączył(a): maja 31, 2006 16:45

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez Kosmy » sty 14, 2017 00:16

Przy wyłączonym prześpieszeniu sprzętowym jest lepiej ale na zasadzie slideshow ale bez przycinania się. Myślałem, że przy takiej maszynie będzie płynnie wszystko chodziło. Eh ...

ps. Tak windows 10
Kosmy
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 13, 2017 22:02

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez jamaguwi » sty 14, 2017 13:45

..no gdzieś mi sie obiło o oczy ostatnio jakieś info o problemach z ostatnia aktualizacją W10. Dotyczyła wydajności grafiki. Nie wiem, czy to w tej windzie występuje, ale może można odaplić to w trybie zgodności z Windows 7?
jamaguwi
 
Posty: 280
Dołączył(a): maja 31, 2006 16:45

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez kszyho » sty 16, 2017 12:47

Ciekawe która to wersja AutoCADa?
www.ksprojekt.ns48.pl
kszyho
 
Posty: 157
Dołączył(a): lis 15, 2005 08:50

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez Kosmy » sty 23, 2017 00:44

Autocad 2012 oraz autocad 2017. Ta sama beznadzieja. Już próbowałem wszystkiego dalej to samo. Złapać za rysunek nie mogę i machać to przycina. Scroll to już w ogóle tragedia. Nic nie pomaga. Bezradny jestem. Jaka to jest mordęga to nawet sobie nie wyobrażacie.
Kosmy
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 13, 2017 22:02

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez kszyho » sty 23, 2017 08:49

Ciekawe czy AutoCAD korzysta z grafiki zintegrowanej czy z GTX1060? Może wyłącz zintegrowaną?
www.ksprojekt.ns48.pl
kszyho
 
Posty: 157
Dołączył(a): lis 15, 2005 08:50

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez Kosmy » sty 23, 2017 10:06

Wczoraj walczyłem ze zgodnością. Autocad 2012 działa i śmiga :) hura natomiast autocad 2017 nie. Dalej się przycina.

ps. Jak wyłączyć kartę zintegrowaną ?
Kosmy
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 13, 2017 22:02

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

Postprzez Sergios » sty 23, 2017 15:00

Od tego jest bodajże panel sterowania Nvidia i tam się nadaje aplikacjom poszczególne karty bądź zostawia automat.
Avatar użytkownika
Sergios
 
Posty: 31
Dołączył(a): paź 24, 2016 13:35


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników