_

Komputer pod AUTOCAD - PILNE PILNE PILNE !!!

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Komputer pod AUTOCAD - PILNE PILNE PILNE !!!

Postprzez MaxMaxMax333 » cze 20, 2018 16:20

Szanowni Państwo,
zamierzam kupić nowy komputer przenośny pod AUTOCAD.
Matryca 15,6" lub nawet 17".
Jaki sprzęt powinienem zakupić.

Przeznaczam na to do 6 500,oo zł.

Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.

Proszę o odpowiedź na mój e-mail:
kondotierx@o2.pl

Pozdrawiam
Max
MaxMaxMax333
 
Posty: 1
Dołączył(a): cze 20, 2018 16:12

Re: Komputer pod AUTOCAD - PILNE PILNE PILNE !!!

Postprzez agregu » cze 26, 2018 08:39

Powiem Tak

wyposażono mnie w laptop (na narady i czasem jak muszę/mogę popracować z domu ) i stacjonarny (który normalnie używam w biurze)

Laptop:
HP matryca 15.6"
Intel Core (TM) i7-7600 CPU@2.8GHz
dysk SSD
RAM 8GB
grafika jakaś zintegorwana
AutoCAD2017
Win10
działa spoko (przynajmniej w zakresie w jakim go uzywam), Gdy pracuję z domu podpinam drugi monitor 20",


Stacjonarny:
HP Worklstation Z210
Intel(R) Xeon(R) cpu e31225@3.1GHz
RAM 8G
grafika zintegrowana
AutoCAD2014
Win7
dwa monitory 20" i 24"

osobiście zawsze uważam że stacjonaren są lepsze i wole na nich pracować, no ale laptop jak wiadomo ma ta przewagę że można go wziąść pod pachę i pojechac na spotkanie, czy tez porysowac coś w pociągu w drodze na narady (zdarzało się :) )

Cen nie powiem bo nie znam i nie pytałem
pozdrawiam
_____________________________________________________________________________________
Nakladka do projektowania instalacji elektrycznych i teletechnicznych
www.TTCAD.pl
agregu
agregu
 
Posty: 59
Dołączył(a): kwi 22, 2011 08:35

Re: Komputer pod AUTOCAD - PILNE PILNE PILNE !!!

Postprzez Widlaty » wrz 10, 2018 22:00

Przede wszystkim sprecyzuj co chcesz robić. 2d czy 3d z renderami itp.
Do 2d obecnie mam Think Pada z i5 8ej gen. i zintegrowaną grafą, cena około 1100 E na fakturze.
Mam AC 2019 LT i chodzi wszystko git. Jak chcesz 3d to trzeba patrzeć jak do grania :) na max detalach
Widlaty
 
Posty: 3
Dołączył(a): wrz 10, 2018 20:29


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników