_

Kopiowanie między rysunkami

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Kopiowanie między rysunkami

Postprzez cort06 » paź 02, 2021 16:25

Cześć, problem jest następujący:
1. Kopiuję część rysunku z rysunku A do rysunku B z punktem bazowym.
2. Sprowadzam wszystko do zera względem osi Z
3. Kopiuję całość do rysunku C bez punktu bazowego.
Wszystko kopiuje się dobrze a dwa bloki zmieniają lokalizację względem innych obiektów. Co może być z nimi nie tak i jak je przygotować do kopiowania? Jak potrzebujecie więcej informacji to jakich?
cort06
 
Posty: 22
Dołączył(a): lut 09, 2011 22:50

Re: Kopiowanie między rysunkami

Postprzez andkal » paź 08, 2021 19:30

Sprawdz może czy przyczyną nie jest to czy te dwa bloki które zmieniają lokalizację nie są już zdefiniowane w rysunku. W edytorze bloku mogą być przesunięte.
Ewentualnie można wkleić całość z A do B jako blok a następnie rozbić.
http://www.autolisps.blogspot.com - handy plugins for autocad
andkal
 
Posty: 70
Dołączył(a): paź 01, 2017 22:10

Re: Kopiowanie między rysunkami

Postprzez cort06 » paź 11, 2021 18:21

A jak sprawdzić to przesunięcie w rysunku C?

W sumie z tym skopiowaniem całości jako bloku nie pomyślałem.
cort06
 
Posty: 22
Dołączył(a): lut 09, 2011 22:50


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników