_

Laptop z dwiema kartami graficznymi - problem

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Re: Laptop z dwiema kartami graficznymi - problem

Postprzez velaskez » gru 11, 2012 22:27

Akurat Intel HD4000 nie jest tak do końca ch*** warta. Sam byłem zdziwiony tym, co jest w stanie wyświetlać płynnie.
Czasem nie da się wyłączyć jednej karty zupełnie.
velaskez
 
Posty: 946
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: Laptop z dwiema kartami graficznymi - problem

Postprzez infinitywaves » gru 11, 2012 23:26

velaskez napisał(a):Czasem nie da się wyłączyć jednej karty zupełnie.
to taka sugestia/pytanie czy już tego próbował... tyle.
https://soundcloud.com/infinitywaves
Avatar użytkownika
infinitywaves
 
Posty: 529
Dołączył(a): paź 23, 2011 23:33

Re: Laptop z dwiema kartami graficznymi - problem

Postprzez romcad » gru 16, 2012 16:12

Miałem podobny problem tylko .... z grą CoD Warfare 3 ( :D ) - dla rozrywki oczywiście.
Spróbuj kliknąć prawym klawiszem w ikonę i wybierz "uruchom jako administrator" lub "uruchom z procesorem graficznym" - potem wybierz. Możesz też w ustawieniach karty graficznej przypisać na stałe uruchamianie danej aplikacji z konkretną kartą graficzną. U mnie to nie zadziałało.
Rozwiązanie mojego problemu było prozaiczne: zadzwoniłem do producenta i okazało się że sterowniki grafiki dedykowanej można było tylko nieznacznie uaktualnić (wersja Beta).
Pozdrawiam.
romcad
 
Posty: 15
Dołączył(a): mar 22, 2007 19:15

Re: Laptop z dwiema kartami graficznymi - problem

Postprzez infinitywaves » gru 22, 2012 13:20

Witam,
widziałem twoje posty w kilku miejscach... hm... rozwiązałeś ten problem?

Jak nie to mam jeszcze kilka pomysłów i tak:

wloczykij555 napisał(a):- wszelkich możliwych ustawień w panelu Nvidii - ustawiałem Geforca jako główną kartę globalną,
raz w życiu widziałem laptopa na którym jedyny główny użytkownik nie był administratorem... lol... i może u ciebie jest podobnie = NV nie może sobie czegoś przypisać w rejestrze. Wejdź do kartoteki z programem do NV i z kontekstowego przypisz żeby była uruchamiana w trybie administratora. to samo zrób z Inventorem... teoretycznie powinien pojawiać się monit ale jak go nie widzisz to nie wiesz ze próbuje i nie może... mam w swojej kolekcji programów jeden taki kwiatek który nic nie pisze tylko znika... lol dopiero w trybie adm działa ok.

wloczykij555 napisał(a):- niestety w biosie nie mam opcji wyłączenia intela na stałe
a jaką wersje masz tego biosu?! aktualizowany? nie wydaje mi się żeby to było możliwe ale mogę spróbować to sprawdzić...

wloczykij555 napisał(a):- aktualizacja sterowników (sprawdzałem na najnowszych jak i na wersji beta nadchodzących)
zamiast do najnowszych wróć do poprzednich/pierwszych/referencyjnych... czasem tak jest że starsze drivery ;-p są lepsze... miałem taka sytuacje sto lat wstecz z tabletem wacoma... najlepiej przywróć sobie to co miałeś po zakupie i testuj po kolei od najstarszego do najnowszego - chyba ze już to robiłeś...

(Twój laptop to ten?:
http://www.msi.com/product/nb/GE620DX.html
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-MS ... 676.0.html)

Pozdrawiam
I
https://soundcloud.com/infinitywaves
Avatar użytkownika
infinitywaves
 
Posty: 529
Dołączył(a): paź 23, 2011 23:33

Re: Laptop z dwiema kartami graficznymi - problem

Postprzez OPERATUJEMY.pl » gru 30, 2015 00:00

Witam,

Mam ten sam problem. Na dwóch komputerach.
Zarówno na stacjonarnym (Intel + GTX 770)
i laptopie (intel + GTX 920M)
Windows 10 i AutoCad 2016 LT.

Czy ktoś rozwiązał ten problem opisany w wątku? Jak pytający wcześniej kombinowałem ze wszystkimi możliwościami.
Z góry dzięki za pomoc.
OPERATUJEMY.pl
 
Posty: 13
Dołączył(a): gru 19, 2015 16:54

Poprzednia strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników