_

Layer Director dla Tabel

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Layer Director dla Tabel

Postprzez SOYER__1 » lut 26, 2018 23:03

Czy zna ktoś narzędzie typu "Layer Director" które będzie przypisywało/nadawało wszystkim tabelom odpowiednią (zadaną) warstwę ?
SOYER__1
 
Posty: 99
Dołączył(a): wrz 29, 2015 10:07

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez kojacek » lut 27, 2018 07:31

SOYER__1 napisał(a):Czy zna ktoś narzędzie typu "Layer Director" które będzie przypisywało/nadawało wszystkim tabelom odpowiednią (zadaną) warstwę ?

Wszystkim tabelom jedną, czy jakieś zróżnicowanie? LeeMac ma coś takiego, chyba wystarczy dodać tabele.
http://www.lee-mac.com/layerdirector.html
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5447
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez ziele_o2k » lut 27, 2018 09:44

kojacek napisał(a):
SOYER__1 napisał(a):Czy zna ktoś narzędzie typu "Layer Director" które będzie przypisywało/nadawało wszystkim tabelom odpowiednią (zadaną) warstwę ?

Wszystkim tabelom jedną, czy jakieś zróżnicowanie? LeeMac ma coś takiego, chyba wystarczy dodać tabele.
http://www.lee-mac.com/layerdirector.html

Sprawdzałem i niestety nie poszło.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 719
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez kojacek » lut 27, 2018 09:57

ziele_o2k napisał(a):
kojacek napisał(a):
SOYER__1 napisał(a):Czy zna ktoś narzędzie typu "Layer Director" które będzie przypisywało/nadawało wszystkim tabelom odpowiednią (zadaną) warstwę ?

Wszystkim tabelom jedną, czy jakieś zróżnicowanie? LeeMac ma coś takiego, chyba wystarczy dodać tabele.
http://www.lee-mac.com/layerdirector.html

Sprawdzałem i niestety nie poszło.


No jak nie poszło, jak poszło?
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5447
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez ziele_o2k » lut 27, 2018 10:32

Jakie polecenie wrzuciłeś do definicji LayerDirectora??
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 719
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez kojacek » lut 27, 2018 10:39

ziele_o2k napisał(a):Jakie polecenie wrzuciłeś do definicji LayerDirectora??


tabledir.PNG
tabledir.PNG (6.34 KiB) Przeglądane 269 razy
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5447
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez SOYER__1 » lut 27, 2018 12:46

Ja też próbowałem dopisać "Tabele" do Layer Director_a w wersji LEE Mac. Ale mi również to nie działało .
Widocznie źle wpisałem . Spróbuje wg przepisu Kojacka.

Wszystkim tabelom jedną, czy jakieś zróżnicowanie? LeeMac ma coś takiego, chyba wystarczy dodać tabele.
http://www.lee-mac.com/layerdirector.html
[/quote]

Tak - wszystkim tabelom jedna warstwa (z _dataextraction i powstałych przy użyciu lispa np : łączna suma wymiarów" )
SOYER__1
 
Posty: 99
Dołączył(a): wrz 29, 2015 10:07

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez kojacek » lut 27, 2018 12:50

SOYER__1 napisał(a):Ja też próbowałem dopisać "Tabele" do Layer Director_a w wersji LEE Mac. Ale mi również to nie działało .
Widocznie źle wpisałem . Spróbuje wg przepisu Kojacka.

Wszystkim tabelom jedną, czy jakieś zróżnicowanie? LeeMac ma coś takiego, chyba wystarczy dodać tabele.
http://www.lee-mac.com/layerdirector.html


Tak - wszystkim tabelom jedna warstwa (z _dataextraction i powstałych przy użyciu lispa np : łączna suma wymiarów" )


W Ac są dwa polecenia tabeli:
_TABLE (TABELA) oraz _-TABLE (-TABELA)
w lisp-ie LeeMac'a trzeba po prostu zastosować znak zastępczy czyli polecenie ma postać:
*TABLE

Pamiętać trzeba że ten Director działa na command (command-reactor). Nie zadziała jak posadzisz tabelę lispem. Wtedy albo zmieniaj warstwę, po utworzeniu tabeli (w kodzie), albo trzeba dodać jakiś document-reactor - reagujący na zmianę rysunkowej bazy danych (tu, dodanie obiektu - tabeli).
Ostatnio edytowany przez kojacek lut 27, 2018 12:57, edytowano w sumie 2 razy
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5447
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez ziele_o2k » lut 27, 2018 12:53

kojacek napisał(a):W Ac są dwa polecenia tabeli:
_TABLE (TABELA) oraz _-TABLE (-TABELA)
w lisp-ie LeeMac'a trzeba po prostu zastosować znak zastępczy czyli polecenie ma postać:
*TABLE

Ja się zasugerowałem tym:
Kod: Zaznacz cały
;;----------------------------------------------------------------------;;
;;  Print Command (Debug Mode)  [ t / nil ]                             ;;
;;  ==================================================================  ;;
;;                                                                      ;;
;;  If set to T the program will print the command name when a command  ;;
;;  is called. This is useful when determining the correct command name ;;
;;  to use in the Layer Data list.                                      ;;
;;----------------------------------------------------------------------;;

layerdirector:printcommand nil

ustawiłem layerdirector:printcommand na t i program leemaca przy rysowaniu wywalał mi _TABLE, ale jak ustawiłem to w layedrirectorze to nie ruszyło. teraz wszystko jasne :)
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 719
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Layer Director dla Tabel

Postprzez SOYER__1 » lut 27, 2018 22:34

Ok.
Layer Director Lee Mac_a działa po dopisaniu wiersza z *TABLE - ale nie działa (przynajmniej mi) dla tabel utworzonych za pomocą _dataextraction (podstawowa dla mnie sprawa) i tabel utworzonych za pomocą lisp (co zostało już zauważone) .
Czy da się tak usprawnić ten kod Lee Mac_a żeby obsługiwał tabele utworzone w każdych okolicznościach (przynajmniej _dataextraction i lisp) ?
SOYER__1
 
Posty: 99
Dołączył(a): wrz 29, 2015 10:07

Następna strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników