jaja sobie robisz??
ameryki nie odkryłeś
to o czym piszesz jest zaimplementowane w autocadzie LT 2007 a dużo wcześniej było chyba w ET........
tak jak pisałem wcześniej -
na razie szukam odpowiedzi na moje pytanie a nie okrężnych rozwiązań mojego problemu, których zresztą te polecenia, które opisujesz nie rozwiązują[/quote]
Nie robie sobie zadnych jaj. Nie przeczytałe dokładnie odpowiedzi.
Te funkcje które sš w 2007 i te wczeniejsze nie dotyczš "gospodarki warstwami" bez wchodzenia w okno dialogowe i filtry. A jeli dotyczš to nie pozwalajš na dowolne grupowanie w konkretnej chwili.
Dla przykladu: wpisuję polecenie z klawiatury wzz i pokazuję okienkiem "lewym lub prawym" obiekty które chcę, aby NIE były widoczne (obiekty sš na różnych warstwach) i warstwy te sa zamrażane (bez wchodzenia do dialogu i szukania odpowiedniego filtra.
Ta funkcja nie ma nic wspólnego z podobnš zaimplementowanš funkcjš o nazwie Layer Isolate.
Funcje: przenie na innš warstwę
kopiuj na innš warstwę
przełšcz na warstwę bierzšcš
izoluj warstwę
przełšcz na warstwę poprzedniš
Layer Walk
laymch
laymcur
layoff
layon
layout
laythw
layvpi
chyba już wszystkie wymieniłem (a może nie)
nie spełniajš roli filtrów w taki sposób jak spelniajš jš moje polecenia.
Mam możliwoć dowolnego grupowania warstw w danej chwili a nie tak jak w filtrach "raz na zawsze". Tworzenia dowolnych powišzań na bierzšco, wg potrzeby chwili (chociaż z filtrów też czasem korzystam)
Tak więc albo ja nie zrozumiałem pytania, albo zostało ono nieprecyzyjnie postawione, albo kto nie czyta uważnie odpowiedzi.
Pozdrowienia