_

Licencja na Autocad`a

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Licencja na Autocad`a

Postprzez Czesiek » lut 21, 2007 05:16

Witam! Chciałem się dowiedzieć, czy istnieje jakaś tańsza wersja AutoCad`a, którą można używać w celach zarobkowych.
Słyszałem o tańszej wersji studenckiej, jednak nie moża jej wykorzystywać w firmie.
Jest podobno jakaś wersja sieciowa za około 4 tys złotych, podobno na niej już można pracować w tym celu.Czy są jeszcze jakieś inne wersje ?
Jeżeli ktoś wie będę bardzo wdzięczny za informacje tu bądź na mejla iSZEALOT@interia.pl .
Pozdrawiam!
Czesiek
 
Posty: 3
Dołączył(a): lut 21, 2007 02:36

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez zbyszek » lut 21, 2007 11:35

Czesiek napisał(a):Witam! Chciałem się dowiedzieć, czy istnieje jakaś tańsza wersja AutoCad`a, którą można używać w celach zarobkowych.
Słyszałem o tańszej wersji studenckiej, jednak nie moża jej wykorzystywać w firmie.
Jest podobno jakaś wersja sieciowa za około 4 tys złotych, podobno na niej już można pracować w tym celu.Czy są jeszcze jakieś inne wersje ?
Jeżeli ktoś wie będę bardzo wdzięczny za informacje tu bądź na mejla iSZEALOT@interia.pl .
Pozdrawiam!

Nie ma tańszych wersji (no chyba że wystarczy LT). Sieciowe kosztują bardzo podobnie jak stacjonarne. Te 4 tys dla pełnej wersji to czyjś wymysł. Skontaktuj się z jakimś dystrybutorem (np. MAT) - tam dostaniesz aktualne ceny.
Avatar użytkownika
zbyszek
 
Posty: 1024
Dołączył(a): paź 29, 2005 11:31
Lokalizacja: Kraków

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez Czesiek » lut 21, 2007 21:56

Dzieki za porade.Jednak znalazłem tylko Acada 2007 LT za 1300 euro.Nie ma czegoś tańszego jeszcze ?
Czesiek
 
Posty: 3
Dołączył(a): lut 21, 2007 02:36

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez gslabs » lut 22, 2007 01:24

No wlasnie.

Zakupilem pewna nakladke branzowa, ktora wymaga pelnej wersji Autocada.
I szperajac po sieci o dziwo nie potrafie natknac sie na informacje
ile kosztuje PELNA jednostanowiskowa wersja Autocada 2007.
Ile wiec...? I gdzie ja kupic. Strona autodesku odsyla do sprzedawcow
w USA i Japonii, a google z uporem maniaka wyswietla mi ceny albo
upgrade'ow albo wersji LT, ktorej nie biore pod uwage.

Pozdrawiam
gslabs
gslabs
 
Posty: 101
Dołączył(a): maja 01, 2006 04:42
Lokalizacja: Dublin

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez zbyszek » lut 22, 2007 13:44

gslabs napisał(a):I szperajac po sieci o dziwo nie potrafie natknac sie na informacje
ile kosztuje PELNA jednostanowiskowa wersja Autocada 2007.
Ile wiec...? I gdzie ja kupic. Strona autodesku odsyla do sprzedawcow
w USA i Japonii, a google z uporem maniaka wyswietla mi ceny albo
upgrade'ow albo wersji LT, ktorej nie biore pod uwage.

Pozdrawiam
gslabs

e no nie żartuj
http://www.mat.net.pl/index.php?page=sh ... op&Itemid=
Avatar użytkownika
zbyszek
 
Posty: 1024
Dołączył(a): paź 29, 2005 11:31
Lokalizacja: Kraków

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez gall_anonim3 » lut 22, 2007 22:11

a to ja się podłącze i się spytam czy można kupić AutoCADa z drugiej ręki np 2004 czy 2005?? Oczywiście w pełnej wersji (nie LT) bo potrzeba do 3D. Co prawda na allegro nic takiego nie znalazłem ale może są inne miejsca gdzie można szukać. Kolejna sprawa co z licencjonowaniem w takiej sytuacji jeżeli jest to możliwe?? Czy licencje można odsprzedawać?? Jeżeli ktoś ma pojęcie na ten temat to prosze się podzielić.
gall_anonim3
 
Posty: 12
Dołączył(a): sty 20, 2007 15:09

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez mattieu » lut 23, 2007 06:20

STARSZEJ WERSJI NIE MOŻNA KUPIĆ OD PRZEDSTAWICIELI HANDLOWYCH AUTODESKU. JAK KUPISZ OD KOGOŚ TO TAKAKBYŚ KUPIŁ SOBIE NIELEGALNE OPROGRAMOWANIE. PRZECZYTAŁEM GDZIEŚ ŻE JEDYNIE, O ILE TO MOŻLIWE JEST SPRZEDANIE CADA RAZEM Z FIRMĄ. JAK KTOŚ SPRZEDAJE NA ALLEGRO TO SPRZEDAJE PIRATA. LICENCJA JEST NA FIRMĘ.
mattieu
 
Posty: 72
Dołączył(a): sie 23, 2006 16:35

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez gall_anonim3 » lut 23, 2007 10:11

OK dzięki mattieu ... co za chlew !! Z firmą ... tego jeszcze nie grali;) A co jak firma padnie...z reguły możesz odsprzedać kompy czy biurka, drukarki ale co z tego jak to kosztuje połowe ceny nowego CADa:/ Raz jeszcze dzięki.
gall_anonim3
 
Posty: 12
Dołączył(a): sty 20, 2007 15:09

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez zbyszek » lut 23, 2007 10:53

gall_anonim3 napisał(a):OK dzięki mattieu ... co za chlew !! Z firmą ... tego jeszcze nie grali;) A co jak firma padnie...z reguły możesz odsprzedać kompy czy biurka, drukarki ale co z tego jak to kosztuje połowe ceny nowego CADa:/ Raz jeszcze dzięki.

Piszesz takie bzdury, jakby autodesk był tutaj wyjątkiem. Tak jest z każdym oprogramowaniem, gdzie licencja jest przypisana do użytkownika, nie do maszyny. Jak jest do maszyny(oem), to też chlew, bo nie wolno ci wymienić wszystkich komponentów. Sami złodzieje na rynku oprogramowania. Napisz chociaż linijkę użytecznego programu i potem rozdawaj za darmo. A jak firma padnie, to właśnie jest idealna sytuacja, żeby odzyskać oprogramowanie (przynajmniej autodesku i microsoftu bez wielkich problemów, o innych nie wiem)
Avatar użytkownika
zbyszek
 
Posty: 1024
Dołączył(a): paź 29, 2005 11:31
Lokalizacja: Kraków

Re: Licencja na Autocad`a

Postprzez zbyszek » lut 23, 2007 10:59

gslabs napisał(a):No wlasnie.

Zakupilem pewna nakladke branzowa, ktora wymaga pelnej wersji Autocada.


Zapytaj producenta nakładki, czy nie wystarczy rozszerzenie do LT (np-LT-Extender) lub ściągnij wersję demo (EN miał 200 uruchomień, PL - 50) i sam sprawdź
Możesz też upgrejdować LT do pełnej wersji, cena jest bardzo korzystna, opłaca się nawet kupić nowy LT, a stary upgrade.
Avatar użytkownika
zbyszek
 
Posty: 1024
Dołączył(a): paź 29, 2005 11:31
Lokalizacja: Kraków

Następna strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron