Fighter4321 napisał(a):topinż napisał(a):Jest jedna różnica - u mnie po zaznaczeniu przerwania do częśći wszystkie pola wyboru powyżej się wyszarzają. I tu może bildder się wypowie o co kaman, bo ja pojęcia nie mam.
Mam Solida 2017 - piszesz o wybieraniu opcji przerwania - kiedy to wybierasz? bo ja zaraz po zaznaczeniu ściany i użyciu operacji "lustro części" przechodzę do okienka ze screena
W sumie to ja nie wiem jak ty to robisz, czy z "wstaw", "lustro części" czy z operacją "lustro" ( i do tego ja używam od lat SW po angielsku, to może nie całkiem tak wyglądają nazwy w polskiej wersji), ale u mnie wygląda to nieco inaczej. Zaznaczenie tej opcji na dole , czyli "przerwij połaczenie do oryginalnej części" wyszarza górę tabelki i powoduje wstawienie wszytkich "starych" operacji w katalogu z dodatkową operają jak opisał bildder. Coś mi się widzi, że ty coś przekombinowujesz i używasz jakieś operacji związanejz z operacj "wstaw do nowej części". Normalnie powinieneś zrobić to tak: zaznaczasz płaszczyznę lustra, klikasz na górnym pasku "wstaw" i "lustro części", zaznaczasz na dole tego ptaka o zerwaniu połaczenia do orginału i otrzymujesz nowy plik , w którym masz folder (który możesz zresztą rozbić po prostu klikając na niego i wciskając delete). Możesz też wykożystać operację lustro z paska operacji (chyba że nie masz to klikasz prawym na pasek, dajesz dostosuj, znajdujesz ją i wyciągasz na pasek) - pozazujesz płaszczyznę , wybierasz obiekt, odznaczasz połącz obiekty, enter, potem pierwotny klikasz i delete i zapisujesz pod nową nazwą.