_

Mała POMOC!- SW

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Mała POMOC!- SW

Postprzez Darek W » lut 18, 2006 05:01

Witam,
Projektuje stanowisko badawcze w SolidWorks na potrzeby pracy magisterskiej i mam kłopot z wymodelowaniem jednej części.
Oto link do zdjęcia :

http://img470.imageshack.us/my.php?image=10jn.jpg

Otóż ma być to rowek o kształcie i ścieżce jak na rysunku ( styczny do otworu wewnetrznego).

Jesli da radę, prosiłbym o wyjasnienie krok po kroku.

z góry dziekuje
Darek W
 
Posty: 6
Dołączył(a): gru 21, 2005 22:31

Re: Mała POMOC!- SW

Postprzez mickdab » lut 18, 2006 18:22

Podeślij pliczek mailem to pomyślimy.

michal.dabrowski.cad@gmail.com
Avatar użytkownika
mickdab
 
Posty: 74
Dołączył(a): lut 10, 2006 23:08

Re: Mała POMOC!- SW

Postprzez mickdab » lut 19, 2006 00:33

tak ma to wyglądać??


http://img146.imageshack.us/img146/403/tuleja0ld.jpg


Na jakiej wersji SW pracujesz??
Avatar użytkownika
mickdab
 
Posty: 74
Dołączył(a): lut 10, 2006 23:08

Re: Mała POMOC!- SW

Postprzez Darek W » lut 19, 2006 21:26

Witam,
Dokładnie, tak ma to wyglądać!
Pracuje na SW 2003. Choinka u mnie chyba nie ma mozliwości wykonania ostatniej operacji !
Jeszcze raz dziękuję za pomoc!

ps. Jaka to wersja?

pozdrawiam

dw
Darek W
 
Posty: 6
Dołączył(a): gru 21, 2005 22:31

Re: Mała POMOC!- SW

Postprzez mickdab » lut 19, 2006 22:07

A więc.

Ja pracuje na SW 2006 i tutaj nie ma z tym problemu bo całość ogranicza się do stworzenia ścieżki w kształcie helisy. Nie wiem jak jest w SW 2003 bo nigdy na nim nie pracowałem (widocznie jestem jeszcze za mało doświadczony :))
Jeśli istnieje w nim moiżliwość stworzenia helisy to również nie powinno być problemu.
Ostatnio edytowany przez mickdab, lut 23, 2006 10:57, edytowano w sumie 1 raz
Avatar użytkownika
mickdab
 
Posty: 74
Dołączył(a): lut 10, 2006 23:08

Re: Mała POMOC!- SW

Postprzez Grzegorz25 » lut 20, 2006 09:06

Scieżka po której robisz wyciągnięcie musi mieć punkt wspólny z wyciąganym profilem (przecinać go).
To powinno wystarczyć
Grzegorz25
 
Posty: 93
Dołączył(a): lis 06, 2005 20:55
Lokalizacja: Gdańsk


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników