_

[LISP] Menadżer rzutni (Viewport Manager)

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

[LISP] Menadżer rzutni (Viewport Manager)

Postprzez ziele_o2k » mar 30, 2017 10:03

kruuger napisał(a):
ziele_o2k napisał(a):To dodajemy, czy nie ?

mysle ze tak. sprobuje zmontowac w tym tygodniu w calosc
k.

Okeja, to teraz kolejny temat - Zarządca Rzutni? Wiem, że jest Twoje narzędzie, które jak mówisz wymaga dopracowania, ale może od początku polecieć z tematem (pewnie dużo bym się nauczył wtedy ;) ).
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 395
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] CADPL-Pack Rzutnie

Postprzez kruuger » mar 30, 2017 14:04

ziele_o2k napisał(a):
kruuger napisał(a):
ziele_o2k napisał(a):To dodajemy, czy nie ?

mysle ze tak. sprobuje zmontowac w tym tygodniu w calosc
k.

Okeja, to teraz kolejny temat - Zarządca Rzutni? Wiem, że jest Twoje narzędzie, które jak mówisz wymaga dopracowania, ale może od początku polecieć z tematem (pewnie dużo bym się nauczył wtedy ;) ).

moj menadzer to cienias. do tego nawet nie ma co wracac. jedynie tylko napisanie, dokladnie tego samego co u-cad ViewPortMaster. Gdzies mialem prawie ze ostatnia wersje z kodem. Pomysl z reaktorami, okienko do zarzadzania, ogolnie wszystko jest tam fajne. Niestety jest troche bledow i czasem program plata psikusy. Trudno czasami nawet wylapac skad one sie biore zeby je poprawic.

Trzeba by zaczac totalnie od zera, przetrzepac kazdy modul, rozkminic, poprawic jesli trzeba, potestowac 100 razy.
Chcialbym :) ... ale nie wiem czy czasowo uda sie to ogarniac.
Tam jest chyba z 200kb kodu.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4745
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL-Pack Rzutnie

Postprzez kojacek » mar 30, 2017 14:53

kruuger napisał(a): (...) Trzeba by zaczac totalnie od zera, przetrzepac kazdy modul, rozkminic, poprawic jesli trzeba, potestowac 100 razy.
Chcialbym :) ... ale nie wiem czy czasowo uda sie to ogarniac.
Tam jest chyba z 200kb kodu.
k.


Prze (CADPL-) pack - owanie zwykle odchudza.
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5224
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: [LISP] CADPL-Pack Rzutnie

Postprzez kruuger » mar 30, 2017 15:00

kojacek napisał(a):
kruuger napisał(a): (...) Trzeba by zaczac totalnie od zera, przetrzepac kazdy modul, rozkminic, poprawic jesli trzeba, potestowac 100 razy.
Chcialbym :) ... ale nie wiem czy czasowo uda sie to ogarniac.
Tam jest chyba z 200kb kodu.
k.


Prze (CADPL-) pack - owanie zwykle odchudza.

to na pewno. tam tez byly jakies biblioteki. jestesmy chetni? czy znowu rozgrzebiemy i bedzie lipa.
na poczatek mozna wyciagnac jakis reaktor na trzymanie prostokata.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4745
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL-Pack Rzutnie

Postprzez kojacek » mar 30, 2017 15:03

kruuger napisał(a): (...) czy znowu rozgrzebiemy i bedzie lipa. (...)


Brzmi jak wyrzut :wink:
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5224
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: [LISP] CADPL-Pack Rzutnie

Postprzez ziele_o2k » mar 30, 2017 19:52

kruuger napisał(a):moj menadzer to cienias. do tego nawet nie ma co wracac. jedynie tylko napisanie, dokladnie tego samego co u-cad ViewPortMaster (...)

No ok, to nawet nie patrzym
kruuger napisał(a):Gdzies mialem prawie ze ostatnia wersje z kodem. Pomysl z reaktorami, okienko do zarzadzania, ogolnie wszystko jest tam fajne. Niestety jest troche bledow i czasem program plata psikusy. Trudno czasami nawet wylapac skad one sie biore zeby je poprawic. Trzeba by zaczac totalnie od zera, przetrzepac kazdy modul, rozkminic, poprawic jesli trzeba, potestowac 100 razy.
Chcialbym :) ... ale nie wiem czy czasowo uda sie to ogarniac.
Tam jest chyba z 200kb kodu.

Myślę, że można się wzorować na rozwiązaniach tam zastosowanych, ale kilka elementów bym zmienił jeśli chodzi o obsługę itp. Sam kod lepiej napisać od początku chyba?

kruuger napisał(a):
kojacek napisał(a):
kruuger napisał(a): (...) Trzeba by zaczac totalnie od zera, przetrzepac kazdy modul, rozkminic, poprawic jesli trzeba, potestowac 100 razy.
Chcialbym :) ... ale nie wiem czy czasowo uda sie to ogarniac.
Tam jest chyba z 200kb kodu.
k.


Prze (CADPL-) pack - owanie zwykle odchudza.

to na pewno. tam tez byly jakies biblioteki. jestesmy chetni? czy znowu rozgrzebiemy i bedzie lipa.
na poczatek mozna wyciagnac jakis reaktor na trzymanie prostokata.
k.


1) Ja jestem chętny, ale zaznaczam, że moja biegłość w lispie jest jaka jest ;) dlatego trza się dobrze zastanowić, czy jest nas więcej, bo to będzie taka kobyła jakiej tu jeszcze nie widzieli :)
2) reaktor na prostokąta - coś takiego znalazłem :
https://autocadtips1.com/2011/11/20/autolisp-make-a-real-rectacgle/
3) ogólnie to dajcie znać czy startujemy... Jak tak to napiszę jakieś tam swoje uwagi co do zasad działania
4) no i pytanie czy jakiś nowy temat?
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 395
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] Menadżer rzutni (Viewport Manager)

Postprzez kruuger » mar 30, 2017 22:44

watek jest. mozna cos obgadac na start. nawet jesli nie dotrzemy do konca to powstanie moze pare jakichs fajnych modulow, funkcji bibliotecznych.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4745
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] Menadżer rzutni (Viewport Manager)

Postprzez ziele_o2k » mar 31, 2017 17:06

kruuger napisał(a):watek jest. mozna cos obgadac na start. nawet jesli nie dotrzemy do konca to powstanie moze pare jakichs fajnych modulow, funkcji bibliotecznych.
k.

Jutro napiszę swoje założenia, ale na szybko mam propozycję, może przenieść albo prowadzić temat równocześnie na swampie (gdzie z tego co widziałem jestśmy)? W kupie siła
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 395
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] Menadżer rzutni (Viewport Manager)

Postprzez kruuger » mar 31, 2017 18:30

ziele_o2k napisał(a):
kruuger napisał(a):watek jest. mozna cos obgadac na start. nawet jesli nie dotrzemy do konca to powstanie moze pare jakichs fajnych modulow, funkcji bibliotecznych.
k.

Jutro napiszę swoje założenia, ale na szybko mam propozycję, może przenieść albo prowadzić temat równocześnie na swampie (gdzie z tego co widziałem jestśmy)? W kupie siła

takiej kobyle chyba nie bardzo beda mieli ludzie poswiecic czas. byly proby stworzenie jakiegos nieduzego projektu przez community, ale nic z tego nie wyszlo. za duzo ludzi, pomyslow i brak czasu.
oczywiscie mozesz sprobowac.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4745
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników