_

[AutoCad] Menedżer ploterów - instalacja HP Designjet 450C

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

[AutoCad] Menedżer ploterów - instalacja HP Designjet 450C

Postprzez Sobczak » mar 27, 2018 12:08

Witam,
mam stare plotery atramentowe jak w temacie wersja A0 oraz A1. Podłączone są do PrintSerwera HP odpowiednio na porcie parallel1 i parallel2 (trzeci port wolny ) o adresie IP 10.0.0.12 ustawionym ręcznie jako statyczny (DHCP rozdaje adresy od 60 wzwyż ) - W XP oraz w Win7 dało się je zainstalować jako systemowe Windows (sterowniki ze strony HP działały i działają) ale niestety w nowym komputerze mam Win10 64 bity i sterowników już nie ma. Próbowałem instalować z poziomu menedżera ploterów i problem jest następujący:
podaję adres plotera : 10.0.0.12 i instalacja przebiega poprawnie ale wydruki się nie pojawiają. Jeśli użyję portu z sieci (ploter zainstalowany na innym kompie z win7 widziany w otoczeniu sieciowym ) instalacja i drukowanie przebiega bez problemów (oczywiście komp z Win7 musi być włączony). Przy instalacji plotera po podaniu adresu IP pojawia się pytanie o port i jako domyślny jest Parallel1 można zmienić na 2 lub trzy - serwer ma ich trzy) a w przypadku Menedżera we właściwościach portu dodawanego nie ma takich ustawień . Próbowałem wpisywać jako adres IP 10.0.0.12:9100 lub :9101 ale skutek jest żaden.
Czy ma ktoś jakiś pomysł poza kupieniem nowego plotera?
Sobczak
 
Posty: 1
Dołączył(a): mar 25, 2018 07:46

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników