_

MESH200 ANSYS APDL

Forum o CAE.

MESH200 ANSYS APDL

Postprzez Hajmdal91 » gru 20, 2017 21:35

Cześć :) czy istnieje możliwość podmiany elementu skończonego MESCH200 w module APDL na inny? Wygenerowałem siatkę w module Workbnech i przeniosłem model do APDL ale element skończony jest inny niż bym chciał i dlatego chciałbym go zamienić. Słyszałem, że jest to możliwe ale nie wiem jak i chciałbym to potwierdzić. Z góry dziękuje za pomoc :)
Hajmdal91
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 17, 2015 23:04

Re: MESH200 ANSYS APDL

Postprzez cordem » gru 21, 2017 00:06

Witam,

Język APDL dla ANSYS-a jest językiem skryptowym.
W definicji elementów skończonych musisz zadeklarować inny element skończony w miejscu MESCH200.

Musisz pamiętać że deklarowany element powinien obligatoryjnie być zgodny z wykonywaną analizą.
Ansys ma wiele różnych elementów o różnych właściwościach z zastosowaniem do rożnych analiz.
Obliczenia i analizy wytrzymałości
i mechaniki konstrukcji
www.cordem.pl
cordem
 
Posty: 50
Dołączył(a): paź 11, 2017 17:37

Re: MESH200 ANSYS APDL

Postprzez Hajmdal91 » gru 21, 2017 21:50

A czy możesz mi podpowiedzieć jak to zrobić? Bo próbowałem już na kilka sposobów i nie wiem jak a materiałów nie znalazłem na ten temat (a szukałem i na anglojęzycznych stronach). Dodać element inny mogę tylko nie wiem jak go podmienić lub zastąpić
Hajmdal91
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 17, 2015 23:04


Powrót do CAE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników