_

Miracast - CAD

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Miracast - CAD

Postprzez notdot » lip 01, 2019 08:01

Używa ktoś miracast do pracy w programach typu AutoCad/Inventor
w laptopie zepsuło mi się gniazdo hdmi do podłączenia dużego ekranu w pracy
i się zastanawiam bo przy win10 chyba dałoby się to ogarnąć
tylko nie wiem jak z opóźnieniami i jakością obrazu
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 304
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Miracast - CAD

Postprzez miro88 » lip 01, 2019 09:14

Ja mogę polecić Google Chromecast.
Działa bez zakłóceń na każdym sprzęcie, łatwa konfiguracja
miro88
 
Posty: 49
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Miracast - CAD

Postprzez notdot » lip 01, 2019 11:38

Dzięki, pisałem miracast ale w sumie chromecast działa podobnie
tylko nie wiedziałem czy to przekazuje cały ekran czy tylko np. przeglądarkę www lub jakąś apkę typu netflix, youtube
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 304
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Miracast - CAD

Postprzez miro88 » lip 02, 2019 10:01

Tak to wygląda:
Obrazek
miro88
 
Posty: 49
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Miracast - CAD

Postprzez notdot » lip 03, 2019 08:12

dzięki, właśnie znalazłem jakieś opisy na necie, generalnie jeśli dobrze rozumiem, to jest otwarta przeglądarka www ale zbiera wszystko co jest wyświetlane na pulpicie
nie wiem czy to będzie dobrze działać z cadem, spróbujemy
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 304
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Miracast - CAD

Postprzez miro88 » lip 03, 2019 09:21

O mnie widać wyraźne opóźnienie. Używam tego tylko do przesyłania obrazu.
miro88
 
Posty: 49
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron