_

modelowanie uchwytow w EdgeCAM

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

modelowanie uchwytow w EdgeCAM

Postprzez bbolek1 » sty 25, 2007 12:58

Witam

Mam problem z zamodelowaniem stolu i wszystkich mogacych sie na nim znalezc uchwytow. Mozna to zrobic w edgecamie czy trzeba zamodelowac w jakims innym programie? Moze rozwiazaniem jest part modeler?

z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
bbolek1
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 25, 2007 12:44

Re: modelowanie uchwytow w EdgeCAM

Postprzez markuss21 » sty 25, 2007 17:59

ja niedawno robilem uchwyty na tokarke to najpierw narysowalem je w solidedge na nastepnie importowalem do edgecama jako bryle
moze to ci pomoze
a tak pozatym to poszukuje postprocesora tokarkowego na pronuma moze masz mozliwosc udostepnic.
markuss21
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 24, 2007 14:04

Re: modelowanie uchwytow w EdgeCAM

Postprzez tompel » sty 25, 2007 18:26

witam,

stół i uchwyty można zamodelować w EdgeCam'ie. Polecałbym jednak wykonanie ich w jakimś programie "cadowskim" jak SolidEdge, SolidWorks czy Catia. EdgeCam ma bardzo słabo rozwinięty moduł CAD i trzeba się sporo namęczyć, żeby coś sensownego spłodzić :)

pozdr.
tompel
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 17, 2007 23:48

Re: modelowanie uchwytow w EdgeCAM

Postprzez bbolek1 » lut 06, 2007 09:24

Dzięki, własnie do takich wniosków się skłaniałem ... :) Jeszcze jedno pytanie: Jak zamodelować oprawki w celu utworzenia magazynu narzedzi. Można jakoś przerobić te pliki oprawek .CSV z edgacama czy tez jedynym sposobem jest rysowanie ich w jakims programie cadowskim. Może jest jakiś inny sposób ??

pzdrw.
bbolek1
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 25, 2007 12:44


Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników