_

NanoCAD

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

NanoCAD

Postprzez Nożycoręko » lip 15, 2019 21:08

Czy w wersji darmowej NanoCada jest jakiś sposób na:
- działanie polecenia layiso - wygaszanie innych warstw niż ta na której są obiekty wskazane(działa w wersji płatnej)
- obracanie modelu w rzutni bez zmian w przestrzeni modelu
- liczenie sumarycznej długości kilku nie połączonych ze sobą polilinii, mam lisp do tego ale nie działa
Nożycoręko
 
Posty: 17
Dołączył(a): gru 09, 2017 10:58

Re: NanoCAD

Postprzez miro88 » lip 16, 2019 23:22

Jedyne co działa to liczenie polilinii przy pomocy tego Lispa:
http://www.lee-mac.com/totallengthandarea.html
miro88
 
Posty: 69
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: NanoCAD

Postprzez JustSimplePerson » sie 04, 2019 13:26

Witam,

Postanowiłem dopiąć się do tematu ponieważ mam pewien problem.
O edytowaniu ncad.pgp trochę oszalał wiersz komend. Nie mogę w nim nic wpisać, od razu program uważa to za skrót.
Przykładowo ustawiłem sobie "P" jako przesunięcie, i kiedyś było tak że najpierw musiałem zatwierdzić enterem dopiero wtedy opcja się aktywowała. Na chwile obecną po wciśnięci "P" od razu kursor chce element do przesunięcia i nie mogę pisać dalszej komendy np. "PASTE".
Podsumowując szukam ustawienia gdzie każdy skrót najpierw musi być zatwierdzony "enterem". Myślę, że użytkownicy innych programów również mogą pomóc bo będzie to analogiczne w innych oprogramowaniach.

Pozdrawiam
JustSimplePerson
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 04, 2019 13:21


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników