_

nowa matryca do tloczenia blach

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez MUZYK » sty 11, 2006 23:14

hej
czy ktos moze mi powiedziec jak zrobic nowa matryce do tloczenia blach w inventorze? i jak zrobic stozek z blachy tak zeby go mozna bylo rozwinac?
MUZYK
 
Posty: 7
Dołączył(a): sty 11, 2006 22:42

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez xandra » sty 12, 2006 09:38

MUZYK napisał(a):hej
czy ktos moze mi powiedziec jak zrobic nowa matryce do tloczenia blach w inventorze? i jak zrobic stozek z blachy tak zeby go mozna bylo rozwinac?


oba tematy już byłu na forum
poszukaj na forum: rozwijanie stożka
i tzw komponenty pochodne (nim robi się matryce, gniazda, itp..)
xandra
 
Posty: 299
Dołączył(a): paź 14, 2005 08:37
Lokalizacja: z polski

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez Tadeusz Armata » sty 12, 2006 11:28

MUZYK napisał(a):hej
(...)jak zrobic nowa matryce do tloczenia blach w inventorze? (...)

-----------------------------------
A gdybyś bardzo się śpieszył z tą matrycą i nie miał czasu na naukę to jestem pod swoim e-mailem (masz pod moim nickiem).
Dysponuję czasem i ochotą.
Mam za to mało gotówki.
Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
Tadeusz Armata
 
Posty: 165
Dołączył(a): wrz 30, 2005 18:22

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez MUZYK » sty 22, 2006 21:50

Niestety nie moge znalezc postu zwiazanego z tworzeniem matrycy, probowalem sam zrobic matryce bo doszedlem mniej wiecej jak to sie robi.Stworzylem nowy element, zapisalem plik z rozszerzeniem *ide. ale gdy chce aby ten element utworzyl mi na konstrukcji blachowej jakis wzor, pojawia sie blad.
Niestety w pomocy inventora nie jest opisane jak sie taka matryce tworzy.
Czy ktos moze mi w tej sprawie pomoc?
MUZYK
 
Posty: 7
Dołączył(a): sty 11, 2006 22:42

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez xandra » sty 25, 2006 16:17

Robisz detal
na min twoje wycięcie

potem trzeba to wycięcie zapisać jako IFeature
czyli narzędzia/Wyciągnij iFeature
potem pokazujesz w przeglądarce np wyciągnięcie które robi to wycięcei
ustawiasz które parametry mają byc zmienne
i zapisujesz pod jakąś nazwą
potem w menu masz WSTAW IFEATURE
i wstawiasz (resztę doczytaj z helpa o iFeature)
xandra
 
Posty: 299
Dołączył(a): paź 14, 2005 08:37
Lokalizacja: z polski

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez MUZYK » sty 29, 2006 16:24

Dzieki wielkie za informacje :D
MUZYK
 
Posty: 7
Dołączył(a): sty 11, 2006 22:42

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez ///RSth » sty 30, 2006 04:05

MUZYK napisał(a):Niestety nie moge znalezc postu zwiazanego z tworzeniem matrycy, probowalem sam zrobic matryce bo doszedlem mniej wiecej jak to sie robi.Stworzylem nowy element, zapisalem plik z rozszerzeniem *ide. ale gdy chce aby ten element utworzyl mi na konstrukcji blachowej jakis wzor, pojawia sie blad.
Niestety w pomocy inventora nie jest opisane jak sie taka matryce tworzy.
Czy ktos moze mi w tej sprawie pomoc?


Panie Muzyk, Pan Tadeusz Armata zaofiarował pomoc. Myśle, że
za niewielkie pieniadze (nie ma nic za darmo!) by Panu pomógł,
a jest fachowcem z dużym doświadczeniem (kto zna stare forum
CAD.PL ten wie). Dużo by się Pan nauczył ! ( u nas na uczelni
studenci robili projekty za pieniądze innym studentom. I niebrakowało
chętnych by zapłacić 1000, 1500 czy nawet 2000 zł !).
Pozdrawiam,
///RSth,

Polecam: CATIA - www.catia.com.pl /
PRO/E - www.pfp.w.pl / CAE - www.cae.info.pl
Avatar użytkownika
///RSth
 
Posty: 290
Dołączył(a): wrz 30, 2005 00:20
Lokalizacja: Wawa / Bemowo

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez MUZYK » sty 30, 2006 10:39

Panie RSth, niestety u mnie na uczelni studenci nie są chętni zapłacić za projekt nawet 100 zł, a gdybym potrzebował fachowca i był w stanie zapłacić za kurs to mam pod ręką z pewnością lepszego fachowca.
Więc bez obrazy, niech mi Pan nie sugeruje co powinienem zrobić.
A tak poza tym to myślałem że od rozwiązywania takich problemów jest właśnie to forum, chyba że się mylę to bardzo bym prosił aby mnie Pan ukierunkował.


Z pozdrowieniami
MUZYK
MUZYK
 
Posty: 7
Dołączył(a): sty 11, 2006 22:42

Re: nowa matryca do tloczenia blach

Postprzez Miniek » sty 30, 2006 11:44

Racja MUZYK! A tak na marginesie, co to za Uczelnia, gdzie studenci sa w stanie wydac 2 tys. za projekt?? Chyba jakas prywatna??!! Bez urazy.
Miniek
 
Posty: 64
Dołączył(a): lis 14, 2005 11:29


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników