_

Obracanie i odniesienie

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez kojacek » sty 10, 2012 14:34

kruuger napisał(a): a czyja to wina ?
polecenie dupa.

Kod: Zaznacz cały
(vl-load-com)
trza dodać, bo dupa podwójna będzie... ;)

kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5523
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez kruuger » sty 10, 2012 14:41

kojacek napisał(a):
kruuger napisał(a): a czyja to wina ?
polecenie dupa.

Kod: Zaznacz cały
(vl-load-com)
trza dodać, bo dupa podwójna będzie... ;)

kojacek

ah te vl-ki...
poprawione
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez JanuszK2 » sty 10, 2012 14:59

olo-gdynia napisał(a):Musisz użyć cad-owskiego kalkulatora.
Przy obracaniu przy pytaniu o kąt , wywołujesz kalkulator a następnie klikasz w ikonkę kąt (podajesz 2 punkty opisujące jedno ramię kąta , przy czym pierwszy z tych dwóch punktów to wierzchołek kąta) , potem na kalkulatorze wciskasz - (minus) i podajesz drugi kąt , potem zatwierdzasz i masz w linii poleceń kąt o który chcesz obrócić.Klikasz enter/spacje i to wszystko.

olo-gdynia.

Dzięki Choć dziwie się, że po wybraniu "odniesienie" nie da się w podobny sposób wskazać ramion kąta bez używania kalkulatora.
Pozdrawiam
Janusz
JanuszK2
 
Posty: 15
Dołączył(a): mar 25, 2011 14:12

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez JanuszK2 » sty 10, 2012 15:06

kruuger napisał(a):
kojacek napisał(a):
kruuger napisał(a): a czyja to wina ?
polecenie dupa.

Kod: Zaznacz cały
(vl-load-com)
trza dodać, bo dupa podwójna będzie... ;)

kojacek

ah te vl-ki...
poprawione

Z "dupa.lsp" skorzystam ale jak zakończę etap "początkujacy" a wejdę w etap "średnio zaawansowany"
Janusz
PS - przypomniał mi się pewien cytat "nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi" :D :D :D
JanuszK2
 
Posty: 15
Dołączył(a): mar 25, 2011 14:12

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez kruuger » sty 10, 2012 15:46

JanuszK2 napisał(a):Z "dupa.lsp" skorzystam ale jak zakończę etap "początkujacy" a wejdę w etap "średnio zaawansowany"
Janusz

przeciag plik na na rysunek i wpisz dupa.
czytaj o co program pyta.
JanuszK2 napisał(a):PS - przypomniał mi się pewien cytat "nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi" :D :D :D

taaa... :wink:
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez JanuszK2 » sty 11, 2012 12:54

kruuger napisał(a):
JanuszK2 napisał(a):Z "dupa.lsp" skorzystam ale jak zakończę etap "początkujacy" a wejdę w etap "średnio zaawansowany"
Janusz

przeciag plik na na rysunek i wpisz dupa.
czytaj o co program pyta.

Całkiem to proste i skuteczne - DZIĘKI
Byle bym teraz za często nie interesował się du...i :)
Pozdrawiam
Janusz
JanuszK2
 
Posty: 15
Dołączył(a): mar 25, 2011 14:12

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez kruuger » sty 11, 2012 18:20

JanuszK2 napisał(a):
kruuger napisał(a):
JanuszK2 napisał(a):Z "dupa.lsp" skorzystam ale jak zakończę etap "początkujacy" a wejdę w etap "średnio zaawansowany"
Janusz

przeciag plik na na rysunek i wpisz dupa.
czytaj o co program pyta.

Całkiem to proste i skuteczne - DZIĘKI
Byle bym teraz za często nie interesował się du...i :)
Pozdrawiam
Janusz

jak juz raz zadupisz to przepadles ;)
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez akor » sty 11, 2012 20:30

Witam!
A ja dalej (chyba z uporem maniaka) twierdzę, że nie trzeba używać Dupy aby zrobić to o co pytający pytał. Wystarczy użyć polecenia Rotate z dwoma opcjami. Ale jak widać niektórzy wolą ....itd
pozdrawiam
akor
akor
 
Posty: 630
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez JanuszK2 » sty 12, 2012 08:00

akor napisał(a):Witam!
A ja dalej (chyba z uporem maniaka) twierdzę, że nie trzeba używać Dupy aby zrobić to o co pytający pytał. Wystarczy użyć polecenia Rotate z dwoma opcjami. Ale jak widać niektórzy wolą ....itd
pozdrawiam
akor

Jeżeli zrobi się tak jak piszesz w swoim poście (pomijając wpisanie kąta z klawiatury bo nie o to chodzi) to figura zostanie obrócona ale o kąt zawarty miedzy wskazanymi dwoma puntami i wierzchołkiem leżącym we wskazanym wcześniej punkcie obrotu.
- Jak chcesz kontynuować temat to zapraszam na jank@pino.pl
Janusz
JanuszK2
 
Posty: 15
Dołączył(a): mar 25, 2011 14:12

Re: Obracanie i odniesienie

Postprzez kruuger » sty 12, 2012 10:06

JanuszK2 napisał(a):
akor napisał(a):Witam!
A ja dalej (chyba z uporem maniaka) twierdzę, że nie trzeba używać Dupy aby zrobić to o co pytający pytał. Wystarczy użyć polecenia Rotate z dwoma opcjami. Ale jak widać niektórzy wolą ....itd
pozdrawiam
akor

Jeżeli zrobi się tak jak piszesz w swoim poście (pomijając wpisanie kąta z klawiatury bo nie o to chodzi) to figura zostanie obrócona ale o kąt zawarty miedzy wskazanymi dwoma puntami i wierzchołkiem leżącym we wskazanym wcześniej punkcie obrotu.
- Jak chcesz kontynuować temat to zapraszam na jank@pino.pl
Janusz

da sie jak pisze akor ale dupa chyba i tak szybsza.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników