_

Płaszczyzny SE v19

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Płaszczyzny SE v19

Postprzez sqb » lut 20, 2017 16:15

Witam,

mam problem z wyświetlaniem płaszczyzn. tworząc np. plaszczynę wg. puntów powstala płaszczyzna jest niewidoczna. na drzewku jest natomiast widać jej kontur (krzywe). Nie mogę tez zmienić koloru plaszczyzny w module "malarza cześci".Walczę z tym nie mogę dac sobie rady.

Pozdr.R
sqb
 
Posty: 14
Dołączył(a): maja 28, 2010 11:10

Re: Płaszczyzny SE v19

Postprzez gms2001 » mar 03, 2017 11:37

Witam,

A możesz dołączyć jakiś zrzut ekranu jak to wygląda?

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
gms2001
 
Posty: 79
Dołączył(a): sty 17, 2012 14:17

Re: Płaszczyzny SE v19

Postprzez pampelo » mar 08, 2017 20:03

chetnie dorzuce jak znajde :)
[url=http://nocny-patrol.pl]Adres www[/url]
pampelo
 
Posty: 1
Dołączył(a): mar 08, 2017 19:36

Re: Płaszczyzny SE v19

Postprzez sqb » mar 28, 2017 08:12

Wrzucam screen z programu. Widoczne są krawędzie płaszczyzny, natomias plaszczyzna dopiero po jej wskazaniu.

https://zapodaj.net/4b1c2700b6daa.jpg.html

R.
sqb
 
Posty: 14
Dołączył(a): maja 28, 2010 11:10

Re: Płaszczyzny SE v19

Postprzez gambolo » mar 28, 2017 10:48

pokaż razem z oknem programu (drzewko EdgeBar)
gambolo
 
Posty: 842
Dołączył(a): gru 02, 2010 13:10

Re: Płaszczyzny SE v19

Postprzez sqb » mar 28, 2017 12:45

Duzo w drzewku nie ma, wrzucam:

https://zapodaj.net/1431e92d19fc9.jpg.html

R.
sqb
 
Posty: 14
Dołączył(a): maja 28, 2010 11:10

Re: Płaszczyzny SE v19

Postprzez gambolo » mar 29, 2017 12:11

Czy brak widoczności płaszczyzn jest tylko dla danego modelu czy dla wszystkich ?

Może to kwestia ustawień graficznych i wyświetlania.
gambolo
 
Posty: 842
Dołączył(a): gru 02, 2010 13:10


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników