_

PDM dla Inventora

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

PDM dla Inventora

Postprzez 4thQuarter » lut 08, 2018 15:54

W związku z rozrostem firmy powoli stajemy przed wyborem programu PDM/PLM dla naszego zespołu. Pracujemy obecnie na Inventorze 2015, ale prawdopodobnie niedługo przesiądziemy się na aktualną wersję. Jestem świeżo po spotkaniu z przedstawicielem od Autodesk Vault ale niestety jest to dość drogie rozwiązanie. I tu pojawia się pytanie: czy znacie/mieliście styczność z innymi programami PDM/PLM obsługującymi Inventora? Jakie programy są używane w Waszych firmach? Na co zwrócić uwagę przy wyborze programu?
Mam nadzieję że pomożecie :)
4thQuarter
 
Posty: 20
Dołączył(a): lut 02, 2016 12:41

Re: PDM dla Inventora

Postprzez tomaszjar » lut 09, 2018 15:19

Witam
Proszę o podanie więcej szczegółów dotyczących zakresu wdrożenia.


PS.
W pakiecie z Inventorem jest Vault Basic - bezpłatny, wystarczy wdrożyć.
Oczywiście nie ma takiej funkcjonalności jak Vault VG czy prof ale może wystarczy.
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 320
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: PDM dla Inventora

Postprzez gieroy » lut 24, 2018 01:00

https://solidexpert.com/programy/solidworks-pdm/

Zobacz takie coś, płacisz raz i korzystasz nie płacisz abonamentu co miesiąc to jeśli chodzi o główne różnice finansowe, zaś co do propozycji Vault Basic jest to raczej magnes abyś wszedł w pełną wersję zapewne w dość krótkim czasie bo jak znając życie zaraz się okaże to nie w tej wersji tego nie obsługuje, a to tylko w wersji wyższej itd. znam to aż za dobrze takie proste triki marketingowe :)
gieroy
 
Posty: 147
Dołączył(a): wrz 30, 2010 13:17

Re: PDM dla Inventora

Postprzez krzysztofel » mar 12, 2018 22:31

gieroy napisał(a):https://solidexpert.com/programy/solidworks-pdm/

Zobacz takie coś, płacisz raz i korzystasz nie płacisz abonamentu co miesiąc

Ile taki PDM kosztuje? Jest to wersja którą trzeba kupić do każdego stanowiska CAD 3D? Czy obsługuje też inne programy jednocześnie? Możesz priv napisać.
KONIECZNIE POZNAJ IronCAD.
STUDENCI MECHANIKI I BUDOWY MASZYN Z CAŁEGO KRAJU! ->DOŁĄCZ DO NAS!
Strona www: http://www.ironcad.pl/forum/index.php
krzysztofel
 
Posty: 148
Dołączył(a): mar 16, 2012 23:48

Re: PDM dla Inventora

Postprzez krzysztofel » mar 26, 2018 15:25

4thQuarter

DDM Multi-CAD PDM/PLM - zobacz sobie na ten system. Obsługuje jednocześnie Inventor'a, SolidWorks, IRONCAD, SolidEdge, AutoCAD, Creo. Jestem aktualnie w fazie testów, ale co ważne jest sporo tańszy niż SolidWorks PDM.
Załączniki
inv_PDM.png
KONIECZNIE POZNAJ IronCAD.
STUDENCI MECHANIKI I BUDOWY MASZYN Z CAŁEGO KRAJU! ->DOŁĄCZ DO NAS!
Strona www: http://www.ironcad.pl/forum/index.php
krzysztofel
 
Posty: 148
Dołączył(a): mar 16, 2012 23:48


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników