_

plik acad.pgp i nietylko...

Wszystkie posty ze starego forum CAD/CAM.

plik acad.pgp i nietylko...

Postprzez MIRAGE » gru 18, 2001 20:04

Zostałem ustczęśliwiony MD4PL, a pracowałem na MD4EN.<br>I wpadłem w rutynę: klawisz "C" to było CIRCLE (okrąg)- a teraz jest COFNIJ (ostatnią operację). W pliku acad.pgp NIEma "c"-i jak mam zmienić aby C było w PL CIRCLE.<br>Następna sprawa: chciałbym aby "podkomendy" przy komendzie PL (polilinia), były po angielsku ( a nie po polsku)- Pytanie:gdzie i co pozmieniać, aby się zadowolić.
MIRAGE
 

Re: plik acad.pgp i nietylko...

Postprzez zbyszek » sty 02, 2002 17:07

Witaj .<br>Współczuję tej polskiej wersji.<br>Wszystkie znaki na niebie i wodzie wskazują, że w wersji PL "mondrale z Autodesku" do klawisza C przypisali wewnętrzne polecenie COFAJ (nie jest to skrót zdefiniowany w acad.pgp), więc musisz je najpierw usunąć przez _undefine, a potem w acad.pgp przypisać do C cokolwiek.<br>Co do komunikatów po polsku to pewnie siedzą w jakichś .dll, .dcl, niektórzy twierdzą, że trzeba podmienić wszystko oprócz .exe ale to raczej nie jest legalne, lepiej "wcisnąć" tę polską wersję koledze a samemu poprosić o EN (ew. wymienić u dystrybutora - jeśli jest normalny) <br>
zbyszek
 

Re: plik acad.pgp i nietylko...

Postprzez Betinka26 » lip 03, 2007 10:01

zbyszek napisał(a):Witaj .<br>Współczuję tej polskiej wersji.<br>Wszystkie znaki na niebie i wodzie wskazują, że w wersji PL "mondrale z Autodesku" do klawisza C przypisali wewnętrzne polecenie COFAJ (nie jest to skrót zdefiniowany w acad.pgp), więc musisz je najpierw usunąć przez _undefine, a potem w acad.pgp przypisać do C cokolwiek.<br>Co do komunikatów po polsku to pewnie siedzą w jakichś .dll, .dcl, niektórzy twierdzą, że trzeba podmienić wszystko oprócz .exe ale to raczej nie jest legalne, lepiej "wcisnąć" tę polską wersję koledze a samemu poprosić o EN (ew. wymienić u dystrybutora - jeśli jest normalny) <br>


a co jeśli mam autocada 2007 LT??
bo w LT nie działa undefine :(
czy jestem skazana na c = cofaj??

proszę o pomoc
Betinka26
 
Posty: 327
Dołączył(a): lut 09, 2007 10:19
Lokalizacja: Warszawa

Re: plik acad.pgp i nietylko...

Postprzez pysia » gru 30, 2007 17:26

Witam, ja mam ten sam problem. W biurze pracuję na wersji ang., w domu na polskiej i próbuję teraz wklepać do polskiej wersji angielskie skróty, oczywiście podmienienie plików .pgp nie podziałało. Wzięłam się za ręczne wpisywanie ang. skrótów, ale z tym C jest makabra. Próbuję zrobić _undefine i wpisuję COFNIJ, potem dla komendy kopiuj przypisuję C, ale potem po restarcie Autocada i tak dalej C to jest cofnij :(((((
pysia
 
Posty: 7
Dołączył(a): gru 30, 2007 17:06

Re: plik acad.pgp i nietylko...

Postprzez Merlin-hs » mar 12, 2009 20:45

Mam ten sam problem z polskim AutoCadem i literką "C".
Po restarcie AutoCada za kązdym razem muszę używać polecenia undef, jest jakiś posób na zamontowanie tego na stałe ??
Merlin-hs
 
Posty: 9
Dołączył(a): lis 17, 2008 17:14
Lokalizacja: Kielce


Powrót do Archiwum

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników