_

plik otwarty w wersji studenckiej

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez ewa k » wrz 04, 2018 15:20

mam problem z rysunkami, które zostały otwarte / i zapisane w nich zmiany/ w wersji studenckiej. gdziekolwiek bym go nie otworzyła lub skopiowała z niego elementy, to wyświetla mi się , ze zostal stworzony w wersji studenckiej. Jak sie tego pozbyć? dodam, ze mam legalne oprogramowanie :)
ewa k
 
Posty: 1
Dołączył(a): wrz 04, 2018 15:07

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez NewJoker » wrz 04, 2018 15:39

Z którego roku masz AutoCADa ? Bo zgaduję, że o ten soft chodzi chociaż nie zostało to podane.
NewJoker
 
Posty: 433
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez w00jcieh » wrz 05, 2018 12:08

Spróbuj zapisać plik w innym formacie DWG.
w00jcieh
 
Posty: 9
Dołączył(a): cze 20, 2018 11:55

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez kszyho » wrz 05, 2018 15:42

Miałem podobną sytuację z plikami z GstarCAD które dostałem i otwierałem w AutoCAD 2019. W GstarCAD trzeba było zapisać do starszej wersji, żeby się pozbyć tego komunikatu i informacji na wydruku. Spróbuj może w twoim przypadku jest tak samo.
www.ksprojekt.eu
kszyho
 
Posty: 167
Dołączył(a): lis 15, 2005 08:50

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez NewJoker » wrz 05, 2018 17:32

Pytałem o wersję programu (z którego roku), bo z tego co czytałem to od 2015 już nie dodaje tych znaków wodnych wersji studenckiej do edytowanych i zapisywanych plików DWG.
NewJoker
 
Posty: 433
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez akor » wrz 05, 2018 20:36

W wersji studenckiej AC2019 wygląda to tak:
przy otwieraniu rysunku
1.jpg

przy drukowaniu
2.jpg

akor
akor
 
Posty: 534
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez NewJoker » wrz 05, 2018 21:36

A, to może przywrócili znowu te znaki wodne, bo z tego wynika, że od 2015 nie powinno ich już wstawiać: http://cadtips.cadalyst.com/saving-file ... plot-stamp
NewJoker
 
Posty: 433
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez NewJoker » wrz 05, 2018 21:36

A, to może przywrócili znowu te znaki wodne, bo z tego wynika, że od 2015 nie powinno ich już wstawiać: http://cadtips.cadalyst.com/saving-file ... plot-stamp
NewJoker
 
Posty: 433
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

Postprzez hegybrown » wrz 07, 2018 10:16

Słyszałem kiedyś, że pewien gość zlecił narysowanie rysunków pewnej konstrukcji studentom. Oni to zrobili na wersjach studenckich i on później nie mógł tego użyć bo miał ten znaczek :D Podobno dlatego, że pierwotny projekt był zapisany w wersji studenckiej. Nic nie dawało rady, nawet przyklejanie zawartości do innego projektu. Z tego co pamiętam ludzie to jakoś wyłączali w pdfie na pracach dyplomowych. Ja nigdy nie kombinowałem, żeby tego nie było. Pisałem prace dyplomową więc dla mnie logiczne było, że może tam to zostać skoro producent programu tego chciał.
hegybrown
 
Posty: 9
Dołączył(a): lip 18, 2017 08:51


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]