_

Ploter HP T125 vs Canon TM-200

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Ploter HP T125 vs Canon TM-200

Postprzez barteke » mar 25, 2020 18:45

Witam,

potrzebuje porady odnośnie zakupu plotera. Budżet niewielki stąd ograniczam się do dwóch modeli:
HP T125 i Canon TM-200.

Czy ktoś miał może z nimi jakiś kontakt? Może coś powiedzieć jak wygląda z nimi współpraca? Koszty eksploatacyjne? Do Canona nie widzę nigdzie zamienników tuszy. Do HP coś jest na rynku, ale kij wie jak to działa na żywotność głowicy.

Urządzenie muszę kupić nowe więc proszę nie podrzucać pomysłów o zakupie czegoś używanego ;)
barteke
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 25, 2020 18:39

Re: Ploter HP T125 vs Canon TM-200

Postprzez notdot » mar 28, 2020 11:50

mam TM-300 - sprawuje się bardzo dobrze
podejrzewam że tm-200 będzie podobnie się sprawował, jest szybki, cichy, nie tłucze się na boki
natomiast ten hapek mi bardziej wygląda jak większa drukarka z możliwością druku na rolce niż ploter
korzystałem z wcześniejszych rozwiązań hp (nie pamiętam modelu ale chyba ten wcześniejszy t120) i nie byłem zadowolony, głośniejszy, chybotał się na boki, często lubił się zawiesić
co do zamienników tuszy to ogólnie nie polecam bo chcąc zaoszczędzić kumpel zapchał całą głowicę w tym hp i trzeba było wydać dużo kasy na głowicę
zresztą tusze w canonie przy dużych pojemnościach jak przeliczysz na zużycie nie wychodzą tak drogo
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 328
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Ploter HP T125 vs Canon TM-200

Postprzez barteke » mar 31, 2020 01:24

Dzięki za odpowiedź.
Powiedz mi jeszcze czy jest możliwe korzystanie z tego Canona bez podstawy? Można go ustawić na jakimś stole? Będzie stał stabilnie?
barteke
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 25, 2020 18:39

Re: Ploter HP T125 vs Canon TM-200

Postprzez notdot » kwi 01, 2020 14:48

Trudno powiedzieć
nie zauważyłem żeby się jakoś mocno gibał na boki
w porównaniu do kilku hp które widziałem
więc jak masz stabilną szafkę/stół to chyba da radę
o ile dasz radę kupić bez podstawy bo wszystkie sprzedają z podstawą
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 328
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników