_

podział rzutni na dwa monitory - autocad2014

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

podział rzutni na dwa monitory - autocad2014

Postprzez TM » mar 29, 2021 17:02

Witam
Proszę o podpowiedź w jaki sposób można podzielić rzutnie w autocad2014 jednego rysunku na dwie w konfiguracji, że każda rzutnia wyświetlana będzie na, odrębnym, jednym z dwóch podłączonych do komputera monitorów.
TM
 
Posty: 5
Dołączył(a): lut 22, 2021 22:50

Re: podział rzutni na dwa monitory - autocad2014

Postprzez notdot » mar 30, 2021 18:33

jedyne rozwiązanie które mi przychodzi na myśl to opcja Rozszerz w windowsie przy podpięciu dwóch monitorów i takie rozciągnięcie okna autocada, żeby było na dwóch monitorach, potem w autocadzie opcja Widok>Rzutnie>2 Rzutnie > pionowo
potem sobie przeciągnąć kursorem linię podziału między rzutniami
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 356
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: podział rzutni na dwa monitory - autocad2014

Postprzez TM » kwi 02, 2021 13:51

Dziękuje.
Faktycznie prosty sposób a skuteczny.
Jedynym minus jest tylko to ze jak minimalizuje rysunek to polecenie odnosi się do całości a nie do pojedynczej rzutni. Chyba ze jest jakiś sposób który umożliwiał by tą operację?
Dziękuje
TM
 
Posty: 5
Dołączył(a): lut 22, 2021 22:50

Re: podział rzutni na dwa monitory - autocad2014

Postprzez notdot » kwi 02, 2021 14:02

bo to są dwie rzutnie jednego rysunku
inaczej
dwa różne widoki tego samego pliku
więc trudno minimalizować tylko jeden widok
chcesz otwórz ten sam plik dwa razy i ustaw okna sąsiadująco obok siebie, jeden plik do odczytu wtedy będzie a na drugim pracujesz :D
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 356
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników