_

Pokaż grubośc linii

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

Pokaż grubośc linii

Postprzez S.C.E. » sie 20, 2017 08:48

Witam,
Mam problem w starszych wersjach Autocada byl przycisk do włączania i włączania grubość linii, zainstalowałem sobie AC2015 i niestety go nie ma. Wi ktoś jak może dodac go do tego paska na dole (w załączniku)?
Wiem, że można wpisać komendę <lwdisplay>, ale to mnie do końca nie zadowala.
Dzięki z góry za odp.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
S.C.E.
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 20, 2017 08:41

Re: Pokaż grubośc linii

Postprzez kojacek » sie 20, 2017 10:12

S.C.E. napisał(a):Witam,
Mam problem w starszych wersjach Autocada byl przycisk do włączania i włączania grubość linii, zainstalowałem sobie AC2015 i niestety go nie ma. Wi ktoś jak może dodac go do tego paska na dole (w załączniku)?
Wiem, że można wpisać komendę <lwdisplay>, ale to mnie do końca nie zadowala.
Dzięki z góry za odp.


1) Wybierz ikonkę w dolnym prawym narożniku ekranu (trzy poziome krechy)
2) zaptasz szerokość linii:
ac.png

3) Opanuj pojęcia szerokość / grubość : https://kojacek.wordpress.com/2016/11/08/grubosc-szerokosc-szerokosc-linii/
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5263
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Pokaż grubośc linii

Postprzez S.C.E. » sie 20, 2017 11:10

Dzięki bardzo :)
S.C.E.
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 20, 2017 08:41


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników