_

pole powierzchni w m2

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

pole powierzchni w m2

Postprzez pablo0088 » sie 23, 2018 11:37

Witam mam pytanie czy jest możliwość zmiany aby pole powierzchni podczas operacji kreskowania było pokazane w m2 tzn 6 miejsc po przecinku, tak jak na załączonym obrazku?

Dziękuję
Załączniki
pole powierzchni.jpg
pablo0088
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 22, 2018 21:30

Re: pole powierzchni w m2

Postprzez w00jcieh » sie 23, 2018 13:21

Jednostki można zmienić wpisując polecenie UNITS lub wchodząc w: Główne Opcje -> Narzędzia rysunkowe -> Jednostki
w00jcieh
 
Posty: 9
Dołączył(a): cze 20, 2018 11:55

Re: pole powierzchni w m2

Postprzez ziele_o2k » sie 23, 2018 14:13

w00jcieh napisał(a):Jednostki można zmienić wpisując polecenie UNITS lub wchodząc w: Główne Opcje -> Narzędzia rysunkowe -> Jednostki

To nic przecież nie da w tym przypadku.. I tak CAD będzie wyświetlał tą samą wartość we właściwościach kreskowania.
Odpowiadając na pytanie pytacza:
pablo0088 napisał(a):Witam mam pytanie czy jest możliwość zmiany aby pole powierzchni podczas operacji kreskowania było pokazane w m2 tzn 6 miejsc po przecinku, tak jak na załączonym obrazku?
Dziękuję

Nie ma takiej możliwości. Jedyną opcją jest przeskalowanie kreskowania.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 728
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: pole powierzchni w m2

Postprzez akor » sie 23, 2018 14:26

Jest taka możliwość.
Musisz używać w swoim rysunku jednostek, które będą metrami.
Wtedy i powierzchnia będzie w metrach.
akor
akor
 
Posty: 539
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników