_

Polecenie BURST w pełnej wersji autocad

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Polecenie BURST w pełnej wersji autocad

Postprzez 88marcin » cze 08, 2017 14:48

Witam,

czy jest możliwość rozbicia bloków z atrybutami (z zachowaniem tekstu atrybutów)
Jest taka funkcja BURST w pełnej wersji Autocad - czy dało by się to przełożyć na lisp, który robił by to samo np. w Bricscad?
88marcin
 
Posty: 28
Dołączył(a): mar 22, 2016 12:08

Re: Polecenie BURST w pełnej wersji autocad

Postprzez ziele_o2k » cze 08, 2017 15:31

88marcin napisał(a):Witam,

czy jest możliwość rozbicia bloków z atrybutami (z zachowaniem tekstu atrybutów)
Jest taka funkcja BURST w pełnej wersji Autocad - czy dało by się to przełożyć na lisp, który robił by to samo np. w Bricscad?

BURST nie jest domyślną funkcją autocada, ale właśnie lispem, który instaluje się razem z Express Tools.
Nie mogę go wrzucić, ale znalazłem zastępstwo:
http://www.cadtutor.net/forum/showthread.php?36815-burst-lisp&p=242733&viewfull=1#post242733
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 421
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Polecenie BURST w pełnej wersji autocad

Postprzez 88marcin » cze 08, 2017 16:37

Dzięki, ale nie działa on zbyt dobrze;/
Odwraca bloki i wpisuje w niektóre pola atrybutów inne wartości niż były pierwotnie.
88marcin
 
Posty: 28
Dołączył(a): mar 22, 2016 12:08

Re: Polecenie BURST w pełnej wersji autocad

Postprzez ziele_o2k » cze 08, 2017 17:45

88marcin napisał(a):Dzięki, ale nie działa on zbyt dobrze;/
Odwraca bloki i wpisuje w niektóre pola atrybutów inne wartości niż były pierwotnie.

może to:
http://www.lee-mac.com/upgradedburst.html
http://www.lee-mac.com/nestedburst.html
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 421
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Polecenie BURST w pełnej wersji autocad

Postprzez GekOn » cze 10, 2017 13:08

Jest jeszcze to: https://www.gekoncad.pl/ i polecenie "Rozbij z Cechami" (IMPLODEBLOCK)

pozdrawiam,
GekOn
www.gekoncad.pl
GekOn
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 26, 2017 21:05

Re: Polecenie BURST w pełnej wersji autocad

Postprzez agregu » cze 13, 2017 10:39

Witam

Poniżej coś, co naskrobałem na bazie oryginalnego kodu Burst
Mój Wybiera tylko bloki i wykonuje burst - powtarza to kilka razy(nie robiłem pętli while bo czasem trafiało się na bloki których nie mozna było rozbić)
To wersja na brudno (bo wyjęta jako część z większej całości ), po załadowaniu uruchomisz przez wpisaniue (ttcadXREF_czysc2)

Nie testowałem w BricsCAD
Podeślij plik , chętnie sprawdzę czy to działa i ewentualnie jakie są. problemy ...
Załączniki
TTCADburst.lsp
(8.37 KiB) Pobrane 3 razy
_____________________________________________________________________________________
agregu
agregu
 
Posty: 44
Dołączył(a): kwi 22, 2011 08:35


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników