_

Pomocy!zablokowany magazyn na Bridgeport INT308H...

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Pomocy!zablokowany magazyn na Bridgeport INT308H...

Postprzez Arturo914 » gru 18, 2006 21:36

Witam!
potrzebuje pomocy a niebardzo wiem jak sobie z tym poradzic, a przerzucilem juz wszystkie dtr'ki i instrukcje

Mam centrum CNC Bridgeport INT 308H na Heidenhain TNC155...
podczas ktoregos z rozruchow przy wymianie narzedzia sprezarka nie dala wystarczajaco duzo cisnienia na dokonczenie fazy wymiany narzedzia.
mowiac krotko mam w stozku maszyny zalozone narzedzie i jest ono jednoczesnie w magazynku, ktory nie odjechal z braku cisnienia.
przy wylaczeniu i wlaczeniu maszyny i dostarczenia odpowiedniego cisnienia magazynek nadal sie nie cofnal, tak ze mam teraz te trzy elementy sprzegniete ze soba i startujac na nowo maszyne nie moge przejechac "reference punktow" bo swieci sie monit o nie cofnieciu magazynka.tak wiec nie moge na niej pracowac i stoi jak zakleta, proby recznego cofniecia skonczyly sie jedynie na kroplach potu na czole

pomocy

pozdrawiam
Artur
Arturo914
 
Posty: 1
Dołączył(a): gru 18, 2006 21:24
Lokalizacja: Toruń/Gdańsk

Re: Pomocy!zablokowany magazyn na Bridgeport INT308H...

Postprzez rafglow » gru 19, 2006 21:07

Arturo914 napisał(a):Witam!
potrzebuje pomocy a niebardzo wiem jak sobie z tym poradzic, a przerzucilem juz wszystkie dtr'ki i instrukcje
Artur


Nie wiem, ale spróbuj zapytać tu: http://www.cnc.info.pl/portal.php
rafglow
 
Posty: 9
Dołączył(a): lip 25, 2006 21:04
Lokalizacja: 3misto

Re: Pomocy!zablokowany magazyn na Bridgeport INT308H...

Postprzez bocian » sty 20, 2007 22:02

Witam
Przypuszczalnie i tę obrabiarke jak i każdą inną można przesterować recznie sterownikiem w szafie rozdzialczej, tak by cały cykl wymiany narzedzia wykonała do końca .
:-/
bocian
 
Posty: 7
Dołączył(a): sie 29, 2006 13:06
Lokalizacja: Małopolska


Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników