_

Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez julita » sie 01, 2006 13:40

Witam,
Nazywam sie Julita i pracuje w angielskiej agencji pracy. Obecnie poszukuje wielu specjalistow z dziedziny CNC.
Mam do zaoferowania ciekawe stanowiska pracy na terenie calej anglii.
Zarobki uzaleznione sa od doswiadczenia oraz poziomu jezyka angielskiego jakim dany kandydat sie posluguje.
Zainteresowane osoby prosze o przeslanie dokladnego CV oraz krotkiego opisu zawierajacego: poszukiwane stanowisko pracy, oczekiwana stawka oraz inne dodatkowe informacje, ktore moglyby mi pomoc w dopasowaniu stanoiwska pracy do konkretnej osoby.
pozdrawiam
julita

Julita.turzanska@europeople.co.uk
julita
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 01, 2006 13:27
Lokalizacja: United Kingdom

Re: Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez shilkadriver » sie 07, 2006 16:26

Jakie macie wymagania co do stazu w branzy CNC?
Wiekszosc agencji oferuje prace dla operatorow a czy CAM'owcy tez w Anglii moga znalezc dobrze platna prace?? Jak wyglada sprawa z miejscem zamieszkania?? Czy Wasza agencja wyszukuje mieszkania (z godziwymi warunkami bytowymi), czy mam sobie szukac na wlasna reke?

I jesli chcialbym wyslac emila do Ciebie, to na ktory adres?? Ten z profilu czy ten z postu wyzej??
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez julita » sie 07, 2006 17:23

Witam,

Mamy rozne oferty pracy, zarowno dla operatorow jak i dla programistow, niestety dla CAMowcow ciezej znalezc prace.
Zajmujemy sie rowniez zakwaterowaniem. Jest to kwota od 30 do 40 funtow tygodniowo, w zaleznosci od rejonu, w ktorym znajduje sie wynajete mieszkanie.
Emila prosze wyslac na adres julita.turzanska@europeople.co.uk

pozdrawiam
julita
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 01, 2006 13:27
Lokalizacja: United Kingdom

Re: Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez bocian » sie 29, 2006 13:42

Witam
Moze mi Pani wyjasnic podstawowa rzecz? jak ktos kto pracuje 4 lata w Polsce w systemie milimetrowym ma sie przestawic na cale w Angli? coz z mojego doswiadczenia w ustawianiu itp maszyn CNC jesli juz na samym poczatku sa najwieksze problemy wlasnei z systemem metrycznym i calowym?
G00 Z-3. M8 T2;
G01 X-5.;
G03 X-5 Y0 JO I-5 Z-3.1;
Nawet poprawienie czegos takiego w programie to problem,- ;-)
Pozdrawiam i licze na ciekawa odpowiedz.
:-/
bocian
 
Posty: 7
Dołączył(a): sie 29, 2006 13:06
Lokalizacja: Małopolska

Re: Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez psiwak » sie 29, 2006 14:36

Sporo firm przeszlo na mm.
Cale powoli sie koncza.

Pozdrawiam
psiwak
 
Posty: 362
Dołączył(a): paź 10, 2005 08:10

Re: Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez Marcin-dublin » sie 31, 2006 10:35

bocian napisał(a):Witam
Moze mi Pani wyjasnic podstawowa rzecz? jak ktos kto pracuje 4 lata w Polsce w systemie milimetrowym ma sie przestawic na cale w Angli? coz z mojego doswiadczenia w ustawianiu itp maszyn CNC jesli juz na samym poczatku sa najwieksze problemy wlasnei z systemem metrycznym i calowym?
G00 Z-3. M8 T2;
G01 X-5.;
G03 X-5 Y0 JO I-5 Z-3.1;
Nawet poprawienie czegos takiego w programie to problem,- ;-)
Pozdrawiam i licze na ciekawa odpowiedz.


Jezeli pracujesz 4 lata na maszynach cnc to chyba wiesz,ze sa g-kody,ktore mowia jakie wartosci programujesz:
G20-cale
G21-mm
A jezeli schemat jest w calach to nawet to nie sprawia problemu,jak wiesz konwersja to:
wartosc w calach pomnozyc przez 25.2=mm
Ja pracuje w Irlandii i nigdy nie sprawila mi to,ze schemat czy program jest w calach.
Pozdrawiam
cnc
Marcin-dublin
 
Posty: 31
Dołączył(a): lip 04, 2006 19:16
Lokalizacja: dublin

Re: Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez psiwak » wrz 01, 2006 11:33

1"=25.4 mm :D
psiwak
 
Posty: 362
Dołączył(a): paź 10, 2005 08:10

Re: Praca dla operatorow/ustawiaczy/programistow CNC

Postprzez Marcin-dublin » wrz 01, 2006 16:44

psiwak napisał(a):1"=25.4 mm :D


przez przypadek wcisnalem 2.Dzieki za poprawke.Wyslalem ja wczoraj ale nie weszla na forum.
cnc
Marcin-dublin
 
Posty: 31
Dołączył(a): lip 04, 2006 19:16
Lokalizacja: dublin


Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników