_

Pro-Engineer<----AutoCAD

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Pro-Engineer<----AutoCAD

Postprzez DrWatson » lis 09, 2005 07:42

Witam
Nie znam programu Pro-Engineer i stąd moje pytanie:
Czy program Pro-E może automatycznie z bryły w AutoCADzie
wygenerować swoją bryłę (w Pro-E)?
Ew. czy jest jakiś sposób automatycznego zrobienia bryły w Pro-E z bryły
w AutoCADzie?
Z góry dziękuję za informacje
DrWatson
 
Posty: 2
Dołączył(a): lis 09, 2005 07:23

Re: Pro-Engineer<----AutoCAD

Postprzez Alek » lis 09, 2005 14:22

Witam!

W Pro/E Wildfire 2.0 trzeba otworzyc plik potem w oknie Import New Model wybrac Type: Part.

pozdr
Avatar użytkownika
Alek
 
Posty: 124
Dołączył(a): paź 28, 2005 15:12
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Pro-Engineer<----AutoCAD

Postprzez Kazik » lis 09, 2005 18:10

Mam pytanie do Aleka

Jak Ty to zrobiłeś, że pliki z A/Cada (w jakim formacie zapisane?) tak łatwo owtwierają Ci się w Pro/E. Mi się to nie udało [pomimo otwierania plików *.dwg zgłasza się bła transmisji *.dxf, z koleji *dxf* tranformuje sie jako płaszczyzna. Opisz bardziej szczegółowo dla mniej doświadczonych Kolegów

Pozdrawiam

Kazik

(Mam wrażenie, że przepisałeś skrypt a nie prace własne)
Kazik
 
Posty: 2
Dołączył(a): lis 09, 2005 16:47

Re: Pro-Engineer<----AutoCAD

Postprzez Alek » lis 09, 2005 22:10

Witam!

Pliki *.dxf bez problemu otworzylem, *.dwg nie probowalem.
Zrobilem to specjalnie po to by odpowiedziec na post.
Modele 3D autocada uzyte do tego sciagnalem z internetu, gdyz nie posiadam zadnych wlasnych. O tworzeniu modeli w autocadzie nie mam pojecia.
Zrobilem w zasadzie to co napisalem: otworzylem i wybralem typ part.

Zaopatrze sie w jeszcze jakies modele acada i przeanalizuje.
Postaram sie cos jeszcze napisac.

pozdr
Avatar użytkownika
Alek
 
Posty: 124
Dołączył(a): paź 28, 2005 15:12
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Pro-Engineer<----AutoCAD

Postprzez Alek » lis 09, 2005 23:27

Otworzylem kilka *.dwg i *.dxf., wybralem odpowiedni typ w zaleznosci od tego co mialo sie w modelu z acada znajdowac part/assembly. Raz wystapil problem, ale ostatecznie udalo sie wczytac geometrie choc uszkodzona. Da sie to pozniej naprawic, choc ja jeszcze takimi umiejetnosciami nie dysponuje. Pro/E bawie sie dopiero jakies 2tyg jak znajde chwile czasu.
Trzeba poprobowac, poczytac skrypty :D.

pozdr
Avatar użytkownika
Alek
 
Posty: 124
Dołączył(a): paź 28, 2005 15:12
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Pro-Engineer<----AutoCAD

Postprzez DrWatson » lis 10, 2005 00:51

Dziękuję za informacje.
pozdr
DrWatson
 
Posty: 2
Dołączył(a): lis 09, 2005 07:23


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników