_

Problem [catia] drafting

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Problem [catia] drafting

Postprzez igloo » lip 22, 2017 18:40

Problem moj polega na tym, że otrzymałem model oraz rysunek pewnego elementu, rysunek zawiera dwa widoki front, back oraz przekrój. W modelu nie zmieniłem w zasadzie nic( wartosc zaokraglenia jednego promienia) zwracam uwagę ze element zawiera wiele promieni pochyleń. Przechodzę do draftingu wykonuje updated widoków i przekroju, i w tym momencie na widoku Front zostają praktycznie tylko zewnętrzne kontury kilka jakby urwanych promieni ogólnie widok wyglaąa beznadziejnie, natomiast pozostałe dwa wyglądają bez zarzutu wszystko sie zaktualizowało przypomnę ze zmieniany promień występował na widoku back,wiec technicznie rzecz biorąc widok front był nie ruszany. Systuację ratuje zmiana rodzaju widoku front z exact view na approximate, pozostałe zostają na exact view i jest wszystko ok, ale chciałbym aby widok front rowniez był exact view poniewaz jak wiadomo widok approximate ma pewne ograniczenia. Podejrzewam że być może cos mam w opcjach cati przestawione i dlatego wychodzi cos nie tak z tym wiodkiem. W sumie sprawdzalem i nic w modelu nie zmienie np pokaze ukryje jakaś powierzchnie z geometrical seta aby updated draftingu byl mozliwy i ten problem się pojawia wskazuje to ewidentnie na problem z ustawieniami mojej cati. Moze ktoś spotkał się z takim problemem?
igloo
 
Posty: 2
Dołączył(a): lip 22, 2017 18:22

Re: Problem [catia] drafting

Postprzez ll » lip 23, 2017 10:27

Probowales wydrukowac ten rysunek? Tez brakuje lini??
ll
 
Posty: 420
Dołączył(a): maja 05, 2011 17:43

Re: Problem [catia] drafting

Postprzez igloo » lip 23, 2017 15:27

nie próbowałem ale i tak chciałbym żeby te krawędzie były widoczne w pliku
igloo
 
Posty: 2
Dołączył(a): lip 22, 2017 18:22

Re: Problem [catia] drafting

Postprzez ll » lip 24, 2017 11:02

igloo napisał(a):nie próbowałem ale i tak chciałbym żeby te krawędzie były widoczne w pliku


Ciezko wrozyc. A probowales na innym komputzerze czy dzieje sie to samo ?? ewentualnie strzal w plot probowales c:force update ?
ll
 
Posty: 420
Dołączył(a): maja 05, 2011 17:43


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników