_

Problem z Autocad'em :(

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez gester » lut 27, 2017 14:20

może jakieś modelowanie kształtów, ale nie projektowanie. nie wprowadzaj ludzi w błąd.
gester
 
Posty: 49
Dołączył(a): mar 30, 2016 11:21

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez kingstone » mar 01, 2017 13:02

Tak, dokładnie miałem na myśli modelowanie :)
kingstone
 
Posty: 21
Dołączył(a): gru 29, 2016 10:25

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez gester » mar 01, 2017 23:57

bez elementów architektonicznych psu na budę :)
gester
 
Posty: 49
Dołączył(a): mar 30, 2016 11:21

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez kingstone » mar 02, 2017 11:12

Obrazek
Jakieś tam anrzędzia przydatne dla architektów chyba jednak ma...
kingstone
 
Posty: 21
Dołączył(a): gru 29, 2016 10:25

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez Hierom » mar 03, 2017 09:10

Panowie, jakiś czeski błąd w konwersacje się wkradł :), sprawdzone info - jak najbardziej mozna tworzyć takie obiekty 3D :)
Hierom
 
Posty: 9
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:19

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez gester » mar 03, 2017 17:18

kingstone napisał(a):Jakieś tam anrzędzia przydatne dla architektów chyba jednak ma...


haha, no dobrze, widoczek 3d jest, a teraz wygeneruj z tego zestawienie n.p. ścian z przedmiarami dla wszystkich warstw ściennych oraz z parametrami izolacyjności termicznej :)
gester
 
Posty: 49
Dołączył(a): mar 30, 2016 11:21

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez obmiarowiec » mar 07, 2017 10:57

gester napisał(a):
kingstone napisał(a):Jakieś tam anrzędzia przydatne dla architektów chyba jednak ma...


haha, no dobrze, widoczek 3d jest, a teraz wygeneruj z tego zestawienie n.p. ścian z przedmiarami dla wszystkich warstw ściennych oraz z parametrami izolacyjności termicznej :)


gester widzę że znowu się znęcasz psychicznie nad ludźmi :D i wiem do czego zmierzasz, ale zanim BIM się upowszechni to musi WYMRZEĆ jeszcze jedno pokolenie właścicieli pieczątek z numerami uprawnień "w spadku po tacie"
obmiarowiec
 
Posty: 11
Dołączył(a): lis 29, 2016 19:45

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez kingstone » mar 09, 2017 10:34

Ale przecież nawet na BIM jest rozwiązanie: nakładka APLUS dla Zwcad, która dostarcza technologię BIM dla ZWCAD oraz w pełni wspiera współpracę nad plikami i zarządzanie danymi...
kingstone
 
Posty: 21
Dołączył(a): gru 29, 2016 10:25

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez gester » mar 10, 2017 00:19

pytałem o zestawienia ścian z ich warstwami dla przedmiarów i wycen. co ty mi tu o jakiejś nakładce, skoro samo modelowanie nie uwzględnia złożonych struktur ściennych? bim to nie tylko 3d, doczytaj najpierw, kingstone, zanim coś napiszesz.
rob
gester
 
Posty: 49
Dołączył(a): mar 30, 2016 11:21

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez gester » mar 11, 2017 11:57

obmiarowiec napisał(a):
gester napisał(a):
kingstone napisał(a):(..)
gester widzę że znowu się znęcasz psychicznie nad ludźmi :D i wiem do czego zmierzasz, ale zanim BIM się upowszechni to musi WYMRZEĆ jeszcze jedno pokolenie właścicieli pieczątek z numerami uprawnień "w spadku po tacie"


będzie to pewnie szybciej, gdy zostanie wprowadzone to, co jest planowane w kolejnej ustawie nowelizującej zeszłoroczną o prawie zamówień publicznych (na naszym spotkaniu w ministerstwie zapowiedziano ją na przyszły rok). za tym gwarantowanie pójdą inwestorzy prywatni, bo oni najszybciej zwęszą możliwe oszczędności.

a wtedy nie będzie czasu na wymieranie, trzeba będzie się dopasować, albo zmienić zawód ;)
rob
gester
 
Posty: 49
Dołączył(a): mar 30, 2016 11:21

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników