_

Problem z Autocad'em :(

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez kingstone » mar 21, 2017 14:57

gester napisał(a):pytałem o zestawienia ścian z ich warstwami dla przedmiarów i wycen. co ty mi tu o jakiejś nakładce, skoro samo modelowanie nie uwzględnia złożonych struktur ściennych? bim to nie tylko 3d, doczytaj najpierw, kingstone, zanim coś napiszesz.
rob

Coś na siłe mieszasz fakty, albo po prostu jesteś hejterem...
Oczywistym jest fakt że BIM to nietylko 3d więc mądrali z siebie już nierób :D
kingstone
 
Posty: 21
Dołączył(a): gru 29, 2016 10:25

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez obmiarowiec » mar 23, 2017 20:26

kingstone napisał(a):
gester napisał(a):pytałem o zestawienia ścian z ich warstwami dla przedmiarów i wycen. co ty mi tu o jakiejś nakładce, skoro samo modelowanie nie uwzględnia złożonych struktur ściennych? bim to nie tylko 3d, doczytaj najpierw, kingstone, zanim coś napiszesz.
rob

Coś na siłe mieszasz fakty, albo po prostu jesteś hejterem...
Oczywistym jest fakt że BIM to nietylko 3d więc mądrali z siebie już nierób :D


Gester zapytał o bardzo konkretną rzecz. *Co niby pomieszał?* Takie gadki "jesteś hejterem" to sobie zostaw na forum onetu pod jakimiś pseudoartykułami dla debili. Tutaj jak chcesz rozmawiać z fachowcami, którzy zjedli zęby na tej branży to pisz o konkretach. Pokaż jakieś screeny, przykłady etc. jak to robi zestawienia do kosztorysów o co gester pytał.
obmiarowiec
 
Posty: 11
Dołączył(a): lis 29, 2016 19:45

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez Frantzzz » mar 30, 2017 12:07

obmiarowiec napisał(a):
Gester zapytał o bardzo konkretną rzecz. *Co niby pomieszał?* Takie gadki "jesteś hejterem" to sobie zostaw na forum onetu pod jakimiś pseudoartykułami dla debili. Tutaj jak chcesz rozmawiać z fachowcami, którzy zjedli zęby na tej branży to pisz o konkretach. Pokaż jakieś screeny, przykłady etc. jak to robi zestawienia do kosztorysów o co gester pytał.




@obmiarowiec
spokojnie :) moze zwyczajnie nie zrozumiał. niema co robić gó##oburzy :roll: :D
Frantzzz
 
Posty: 30
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:09

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez mx2 » maja 14, 2017 18:52

1. Poszukaj czy masz ten brakujący plik gdziekolwiek na komputerze.
2. Jesli tak, zapisz na kartce gdzie on jest.
3. Sprawdź, czy taka lokalizacja jest gdzieś w Twoich ściezkach dostepu.

Przy jakiej okazji pojawia się ten komunikat? uruchamianie programu? konkretne działanie czy konkretne polecenie? Każdy rysunek?

To dość ogólne rozwiązanie, ale z ilomaś tam problemami tak sobie poradziłem... :)

PS - VectorWorks to fajny program, bardzo szybko go ogarniesz, dość łatwy i sporo może. Do architektury nadaje się, w UK sporo biur na nim pracuje, m.in. ja tłukłem go przez prawie 3 lata - jest ok.
- - - - - - - - - -
... ale zdecydowanie wolę AutoCADA - sam nie wiem dlaczego... :wink:

Pozdrawiam.
mx2
 
Posty: 9
Dołączył(a): lip 30, 2012 18:18

Poprzednia strona

Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot]