_

Problem z Autocad'em :(

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Problem z Autocad'em :(

Postprzez Frantzzz » gru 16, 2016 16:06

Witam wszystkich
Mam spory problem odnośnie Autocad'a od, jakiegoś czasu wyświetla komunikat "adui18res.dll not found". Dodam jeszcze że mam komputer z windowsem 7 i ogólnie wiem że to może być problem bezpośrednio z moim Pc, lecz niestety
nie zapowiada się że przez najbliższy czas będę miał możliwość wymiany sprzętu na jakiś nowy bardziej wydajny - Panowie czy możecie mi powiedzieć ewentualnie co jest przyczyną tego błędu lub polecić jakiś inny program który
mógłbym wypróbować?
Frantzzz
 
Posty: 33
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:09

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez Frantzzz » gru 20, 2016 11:24

Panowie ( i Panie :) ) czy naprawdę nikt nie jest mi w stanie coś podpowiedzieć? :(
Frantzzz
 
Posty: 33
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:09

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez ziele_o2k » gru 20, 2016 12:42

Coś tam w necie poszperałem i podobno da się jakoś rozwiązać, poszukaj w wyszukiwarce. może któreś z rozwiązań będzie pomocne. Powodzenia.


EDIT:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-windows_programs/adui18resdll-not-found-in-autocad/9a63b6fe-574f-4b66-b6f6-fa744d752b31
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 505
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez Hierom » gru 20, 2016 13:37

W kwestii alternatywnych programów to jest ich trochę, tylko powiedz jakie masz wymagania co do programu? (do czego będzie głównie wykorzystywany?)
Hierom
 
Posty: 9
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:19

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez Frantzzz » gru 20, 2016 13:43

Dziękuję serdecznie za odpowiedzenie na mój problem.

ziele_o2k napisał(a):Coś tam w necie poszperałem i podobno da się jakoś rozwiązać, poszukaj w wyszukiwarce. może któreś z rozwiązań będzie pomocne. Powodzenia.


EDIT:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-windows_programs/adui18resdll-not-found-in-autocad/9a63b6fe-574f-4b66-b6f6-fa744d752b31

- niestety nic co tam jest napisane mi nie pomogło.

Hierom napisał(a):W kwestii alternatywnych programów to jest ich trochę, tylko powiedz jakie masz wymagania co do programu? (do czego będzie głównie wykorzystywany?)

-Program będzie wykrzystywany do projektów architektonicznych.
Frantzzz
 
Posty: 33
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:09

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez gester » gru 21, 2016 18:12

najwyraźniej tylko instalacja od nowa mogłaby pomóc, bo nawet ręczne wstawianie bibliotek może się ciągnąć w nieskończoność.

a co do alternatywy dla architektury, to akurat w promocji polska wersja vectorworks - 8'750 pln netto, program w pełni przygotowany dla modelowania bim i kooperacji z każdym innym programem, zarówno dla 2d (dwg i podobne), jak i dla kolejnych wymiarów bim: 3d, 4d (czas), 5d (koszty), 6d (energia i środowisko), 7d (zarządzanie obiektami) oraz 8d (bezpieczeństwo obiektu). a od wersji v2017 import plików revita. praca grupowa, renderowanie w jakości cinema 4d, generowanie rysunków wykonawczych (rzuty, przekroje, elewacje i detale z modelu), modelowanie koncepcyjne a la sketchup zintegrowane, i w cenie.

www.vectorworks.pl

rob

p.s. aha, licencja wieczysta, i w cenie jest też upgrade do wersji v2018.
gester
 
Posty: 49
Dołączył(a): mar 30, 2016 11:21

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez Frantzzz » gru 28, 2016 14:41

gester napisał(a):najwyraźniej tylko instalacja od nowa mogłaby pomóc, bo nawet ręczne wstawianie bibliotek może się ciągnąć w nieskończoność.

a co do alternatywy dla architektury, to akurat w promocji polska wersja vectorworks - 8'750 pln netto, program w pełni przygotowany dla modelowania bim i kooperacji z każdym innym programem, zarówno dla 2d (dwg i podobne), jak i dla kolejnych wymiarów bim: 3d, 4d (czas), 5d (koszty), 6d (energia i środowisko), 7d (zarządzanie obiektami) oraz 8d (bezpieczeństwo obiektu). a od wersji v2017 import plików revita. praca grupowa, renderowanie w jakości cinema 4d, generowanie rysunków wykonawczych (rzuty, przekroje, elewacje i detale z modelu), modelowanie koncepcyjne a la sketchup zintegrowane, i w cenie.

http://www.vectorworks.pl

rob

p.s. aha, licencja wieczysta, i w cenie jest też upgrade do wersji v2018.

Bardzo ciekawa propozycja, tylko jedyny minus ( o ile można to minusem nazwać) jest mała popularność w polsce - szukałem w google i wyskoczyły mi same obcojęzyczne fora itp. a zalezało by mi też ogromnie na dobrym wsparciu technicznym, gdyż jestem na tym punkcie wyczulony ponieważ jednym z głównych powodów dlaczego chce się przesiąść na inny program są właśnie problemy techniczne.
Frantzzz
 
Posty: 33
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:09

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez kingstone » gru 29, 2016 10:36

Kolego a jaki masz sprzęt - w sensie na jakim Pc pracujesz?
kingstone
 
Posty: 21
Dołączył(a): gru 29, 2016 10:25

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez Frantzzz » gru 29, 2016 12:32

kingstone napisał(a):Kolego a jaki masz sprzęt - w sensie na jakim Pc pracujesz?

Obrazek
Frantzzz
 
Posty: 33
Dołączył(a): lis 26, 2015 15:09

Re: Problem z Autocad'em :(

Postprzez kingstone » gru 30, 2016 12:24

Frantzzz napisał(a):
kingstone napisał(a):Kolego a jaki masz sprzęt - w sensie na jakim Pc pracujesz?

Obrazek

Czyli błąd raczej nie jest spowodowany słabą wydajnością sprzętu, gdyż komputer masz dobry do pracy z programami typu Cad, reinstalowałeś już program?
kingstone
 
Posty: 21
Dołączył(a): gru 29, 2016 10:25

Następna strona

Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników