_

Problem z AutoCadem po wciśnięciu F8(orto)

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Problem z AutoCadem po wciśnięciu F8(orto)

Postprzez Jaro110 » lis 07, 2016 15:49

Witam, od pewnego czasu mam problem z AutoCadem 2016LT, od zakupu działał dobrze, ale teraz mam irytujący problem.
Podczas rysowania często wciskam F8(orto) w wiadomym celu, ale już jakiś czas po wciśnięciu klawisza F8 AutoCad się zawiesza, tzn. nie da się nic wcisnąć, da się go jedynie zminimalizować naciskając na pasku zadań oraz od razu zmaksymalizować wtedy wraca do normy, jest to denerwujące ze względu na to że w ciągu nawet minuty parę razy wcisnę F8 a on i tak za każdym razem się zawiesza. Zauważyłem, że kiedy już zmaksymalizuję okno w wierszu poleceń u dołu okna(command) mam <orto off><orto on><orto off><orto on><orto off><orto on><orto off><orto on>... po kilka, kilkadziesiąt razy, jakby się klawisz zawieszał. Czy ktoś z was już spotkał się z takim problemem???? dodam że odpowiedzi typu "przytrzymaj shift" albo "zmień sobie śledzenie biegunowe" nie za bardzo mnie satysfakcjonują, siła przyzwyczajenia do F8 i tempo pracy.
Info na temat systemu: Windows 10 home 64 bit.
Jaro110
 
Posty: 3
Dołączył(a): cze 27, 2011 16:15

Re: Problem z AutoCadem po wciśnięciu F8(orto)

Postprzez mikamika » cze 09, 2017 17:23

cześć,
od kilku dni ma dokładnie ten sam problem z AC LT 2016. Jeśli udało Ci się rozwiązać problem, prośba o pomoc.
Info na temat systemu: Windows 10 Home, 64 bit.
mikamika
 
Posty: 2
Dołączył(a): cze 09, 2017 17:15

Re: Problem z AutoCadem po wciśnięciu F8(orto)

Postprzez MarCho » cze 09, 2017 18:54

mikamika napisał(a):cześć,
od kilku dni ma dokładnie ten sam problem z AC LT 2016. Jeśli udało Ci się rozwiązać problem, prośba o pomoc.
Info na temat systemu: Windows 10 Home, 64 bit.

ustaw zmienną TEMPOVERRIDE na 0. powinno pomóc
MarCho
 
Posty: 32
Dołączył(a): paź 12, 2010 08:15

Re: Problem z AutoCadem po wciśnięciu F8(orto)

Postprzez mikamika » cze 10, 2017 16:01

MarCho napisał(a):
mikamika napisał(a):cześć,
od kilku dni ma dokładnie ten sam problem z AC LT 2016. Jeśli udało Ci się rozwiązać problem, prośba o pomoc.
Info na temat systemu: Windows 10 Home, 64 bit.

ustaw zmienną TEMPOVERRIDE na 0. powinno pomóc



Hej,
Działa :) Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie :)
mikamika
 
Posty: 2
Dołączył(a): cze 09, 2017 17:15


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: MarCho