_

Problem z AutoCADem

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Problem z AutoCADem

Postprzez Martutittu » paź 19, 2013 20:52

Hej, wiem, że każdy kocha tego typu wątki.... Mam AutoCADa 2013 w wersji studenckiej. Wszystko legalnie itd.
Wyskoczył mi dzisiaj problem o takiej treści: "System zabezpieczenia (...) nie działa lub jest źle zainstalowany". Już pomijam fakt, że od kwietnia działało bez zarzutu... W każdym razie mam owianego złą sławą Windowsa 8, Autocad jest w wersji 64-bitowej. Wpisałabym od nowa seriala, ale nie potrafię tego zrobić bez fachowej pomocy (typowa baba).
Abstrahując... czy jest ktoś, kto mi pomoże i nie sponiewiera mnie za brak wiedzy? (szukałam już w google pomocy, ale znikąd nadziei)
Pozdrawiam : )
Martutittu
 
Posty: 2
Dołączył(a): paź 19, 2013 20:40

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez jednaczu » paź 21, 2013 13:58

odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz, może coś się wykrzaczyło w rejestrze - nie zaszkodzi też wyczyścić rejestr
Ostatnio edytowany przez jednaczu, paź 23, 2013 11:08, edytowano w sumie 1 raz
Trust Me, I'm an Engineer....
Wykonuję tanio obliczenia i rysunki z PKM - wały, reduktory, sprzęgła itp. Info na jednacz@gmail.com
Avatar użytkownika
jednaczu
 
Posty: 15
Dołączył(a): gru 26, 2009 15:15
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez Korcula » paź 21, 2013 23:04

Podpinam się pod temat. Dzisiaj włączyłem AutoCADa , ten sam problem. W8 , 64 bity, ten sam błąd. Reinstalacja nie pomogła.
Projekty do robienia, a nie ma w czym;/
Korcula
 
Posty: 1
Dołączył(a): paź 21, 2013 23:01

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez mdbdesign » paź 22, 2013 14:13

Sprobuj prawy przycisk na myszy i "Run as administrator", moze pomoze....
Marek
Avatar użytkownika
mdbdesign
 
Posty: 820
Dołączył(a): cze 05, 2007 03:38
Lokalizacja: Courtice, Ontario, Canada

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez Martutittu » paź 22, 2013 18:39

Z winowsem 8 to jest tak, że chyba nic nie da się uruchomić bez naciśnięcia "uruchom jako administrator".
Przynajmniej u mnie.
Jeśli o mój problem chodzi, to raczej ma to jakiś związek z programem Akamati, który służy "szpiegowaniu", bo inaczej tego się ująć nie da. Miałam zryw i wyłączyłam w usługach ten program, który jest niestety konieczny, żeby taki AutoCAD sobie mógł działać. Mimo reinstalacji nie da się odpalić AutoCADa. Będę próbować innych sposobów, w rejestrze na razie nie chcę grzebać, bo W8 ma jakieś dziwne połączenia i boję się coś zrypać (np. wyłączenie śledzenia sieci wywaliło całą synchronizację kafelków i nie dało się tego z powrotem podłączyć, po 2 godzinach chłopakowi się udało, ale to tak w ramach ciekawoski - z W8 trzeba uważać).
Martutittu
 
Posty: 2
Dołączył(a): paź 19, 2013 20:40

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez Ewaa » lis 15, 2013 10:35

Ja mam z kolei problem z AutoCadem2009LT (z licencją jednostanowiskową) na Windowsie 7.

Po trzech latach owocnej współpracy z program (na systemie Windows7) zaczął się niem uruchamiać i żądać kodu aktywacji. W związku z czym wysłałam elektroniczny wniosek do Autodesku o kod aktywacji do wywołanego przy uruchamianiu programu kodu żądania. Co ciekawe, otrzymany kod aktywacji nie zadziałał, ponieważ przy uruchamianiu programu pojawił się już nowy kod żądania.

Nie rozumiem tej całej sytuacji.... Wiem, że AutoCad2009 jest dedykowany dla XP i Visty a nie dla Windowsa7, no ale wcześniej normalnie działał na W7. Podpowiedziano mi jedynie, że niby automatyczne aktywacje Windoswa7 sprawiają, że AutoCad myśli, że uruchamia się każdorazowo na innej stacji komputera i że trzeba zmienić ustawienia Windowsa7. Ale ja przecież nić wcześniej nie grzebałam w ustawieniach W7... Czy wie może ktoś, jak ten problem rozwiązać, co i gdzie zmienić w ustawieniach Windowsa7? Będę wdzięczna ;)
Ewaa
 
Posty: 1
Dołączył(a): wrz 03, 2011 13:06

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez tomek.tomek » lis 18, 2013 18:25

Mam podobny problem ale u mnie nie zawsze wyświetla ten błąd i po prostu zamyka AutoCada podczas uruchamiania...

Udało się komuś może to naprawić ?

Również posiadam Windows 8 w tej najnowszej wersji 8.,1 komputer IntelCorei7, 8GB RAMu, grafika AMD Radeon HD 7670M.
Nie pomagają ponowne instalacje, czyszczenie rejestru, ręczne usuwanie plików.

Wcześniej AutoCad działał poprawnie.
tomek.tomek
 
Posty: 4
Dołączył(a): lis 18, 2013 18:03

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez perambulator » maja 17, 2014 11:55

Hej, uznałem że nie będę zakładał nowego wątka, podepnę się pod obecny.

Mam problem z AutoCADem 2015 polegający na tym, że na obszarze podczas ruszania kursorem pojawiają się artefakty, dodatkowo cały obszar mruga na czarno. Mam takiego laptopa, w wersji z GeForcem 635m. Jest jakiś sposób na to? Podejrzewam że to problem ze sterownikami, ale nie wiem czy mam zainstalować jakiegoś patcha do AutoCADA czy zmienić sterowniki karty graficznej. Z góry dzięki za pomoc, załączam screeny z AutoCADA podczas rysowania.
Załączniki
screen.png
screen1.png
perambulator
 
Posty: 1
Dołączył(a): maja 17, 2014 11:46

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez marcin_o » maja 29, 2014 18:22

perambulator napisał(a):Hej, uznałem że nie będę zakładał nowego wątka, podepnę się pod obecny.

Mam problem z AutoCADem 2015 polegający na tym, że na obszarze podczas ruszania kursorem pojawiają się artefakty, dodatkowo cały obszar mruga na czarno. Mam takiego laptopa, w wersji z GeForcem 635m. Jest jakiś sposób na to? Podejrzewam że to problem ze sterownikami, ale nie wiem czy mam zainstalować jakiegoś patcha do AutoCADA czy zmienić sterowniki karty graficznej. Z góry dzięki za pomoc, załączam screeny z AutoCADA podczas rysowania.


Cześc, mam taką samą sytuację w przypadku AC2015 i laptopa z systemem W8.1 i z dwiema kartami graficznymi intel hd graphics 4000 oraz amd radeon hd 8770m. Walczyłem ze sterownikami ale niestety zainstalowanie najnowszych nie przyniosło rozwiązania problemu. Może ktoś coś poradzi?
Wydaje mi się że wyłączenie przyspieszenia sprzętowego zaprzestaje tego "smużenia i migania grafiki".
marcin_o
 
Posty: 1
Dołączył(a): maja 29, 2014 18:11

Re: Problem z AutoCADem

Postprzez pdsoki » lis 04, 2014 22:13

AutoCAD wersja 2015, nie mogę sortować wyników wyszukiwania w oknie "Znajdź i zamień". Jest komuś znany ten problem?
Pozdrawiam
Marcin
pdsoki
 
Posty: 23
Dołączył(a): cze 06, 2010 16:25

Następna strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników