_

[Autocad] - problem z blokiem i polilinią

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

[Autocad] - problem z blokiem i polilinią

Postprzez Vataze » mar 26, 2020 20:33

Witam,

Czy jest możliwość połączenia bloku z pollilinią w taki sposób aby tworzyły jeden obiekt?
Chciałbym zastosować takie połączenie dla dużej liczby bloków i polilini.
W załączniku przesyłam przykładowy blok i polilinię.
Załączniki
1.dwg
(44.98 KiB) Pobrane 5 razy
Vataze
 
Posty: 4
Dołączył(a): lip 24, 2018 15:17

Re: [Autocad] - problem z blokiem i polilinią

Postprzez lukk05 » mar 27, 2020 14:13

Witam

Blok to ,,zbicie,, do jednego obiektu linii, punktow, lukow i innych elementow w tym a takze polilinii.
Nie rozumiem w czym problem. Utworz blok i dodaj do bloku ta polilinie.

Pozdrawiam
Lukk05
lukk05
 
Posty: 16
Dołączył(a): lip 16, 2008 21:04

Re: [Autocad] - problem z blokiem i polilinią

Postprzez Vataze » mar 27, 2020 14:43

Gdyby to był jeden blok i jedna polilinia to nie jest to probelm.
Ale mam takich bloków i polilini ponad 10tyś. przeklikanie każdego osobno trochę zajmie.
Zastanawiam się czy da się to zrobić automatycznie dla większej ilości bloków i polilini.
Vataze
 
Posty: 4
Dołączył(a): lip 24, 2018 15:17


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników