_

[Mathcad] Problem z explicit(nie wyświetla wyniku)

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

[Mathcad] Problem z explicit(nie wyświetla wyniku)

Postprzez K1991wiatek » wrz 20, 2013 17:42

Korzystam z funkcji explicit niestety po podstawieniu program nie wyświetla mi wyniku co przedstawia poniżej zamieszczony screen, jak sobie z tym poradzić?
mathcad problem.png
mathcad problem.png (6.17 KiB) Przeglądane 1275 razy

Z góry dzięki za pomoc.
K1991wiatek
 
Posty: 1
Dołączył(a): wrz 20, 2013 17:37

Re: [Mathcad] Problem z explicit(nie wyświetla wyniku)

Postprzez Dec » paź 02, 2013 18:07

W jakim celu chcesz użyć tej funkcji? zarówno w liczniku jak i w mianowniku nie dokonujesz podstawienia, masz same dokładne liczby.
Załączniki
1.gif
1.gif (3.48 KiB) Przeglądane 1078 razy
http://chomikuj.pl/szmerf
Dec
 
Posty: 111
Dołączył(a): sty 14, 2011 18:39

Re: [Mathcad] Problem z explicit(nie wyświetla wyniku)

Postprzez rafalkowski » paź 19, 2013 13:06

Podbijam.

Mam dokładnie taki sam problem. Podstawienie potrzebne jest, aby prowadzący zajęcia przyjął projekt, bo bez kompletnych podstawień nie przyjmuje i zostaje tylko alternatywa w postaci worda.

Czy ktoś poradził sobie z problem który prezentowany jest na powyższym zdjęciu? Czy jest to wina ustawień mathcada, jego wersji, czy może systemu operacyjnego? Podstawienie nie działa zarówno w wersji mathcad 14 oraz 15 na systemach windows 7, 8, 8.1 w wersjach 64 bit.

Pozdrawiam
rafalkowski
 
Posty: 1
Dołączył(a): paź 19, 2013 13:01

Re: [Mathcad] Problem z explicit(nie wyświetla wyniku)

Postprzez sad_madman » paź 19, 2013 22:55

Ja robiłem to tak, że używałem funkcji explicit która podstawiała a wynik był od nowego wiersza podany poprzez zwykłe "=".


Od razu napiszę bo mnie się nie udało rozwiązać tego a może ktoś tu zajrzy. Chodzi o przypadek gdy:
z=a+b
y=z+c
Przy wykorzystaniu funkcji explicit podstawi on y=(a+b)+c mimo tego, że oczekuję zapisu y=z+c.
sad_madman
 
Posty: 62
Dołączył(a): sty 17, 2013 06:40

Re: [Mathcad] Problem z explicit(nie wyświetla wyniku)

Postprzez Carmelona » sty 30, 2017 19:54

Ponawiam pytanie z posta roczpoczynającego wątek. Może ktoś już rozwikłał tę zagadkę? :)
Carmelona
 
Posty: 1
Dołączył(a): sty 30, 2017 19:37


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników