_

Problem z instalacją EdgeCam

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez Radekkk1984 » lip 15, 2006 18:10

Mam taki mały problem ze nie potrafie uruchomić EdgeCam ma za mocne zabezbieczenia był bym wdzięczny jak ktoś moze napisałby mi pełną instrukcję jak go uruchomić lub dął linka do jakiegoś sensownego cracka.
Niestety jestem studentem i nie stac mnie na licencjonowany program
Z góry bardzo dziękuje !!!
Radekkk1984
 
Posty: 5
Dołączył(a): lip 15, 2006 17:55

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez nql » lip 15, 2006 18:29

Radekkk1984 napisał(a):Mam taki mały problem ze nie potrafie uruchomić EdgeCam ma za mocne zabezbieczenia był bym wdzięczny jak ktoś moze napisałby mi pełną instrukcję jak go uruchomić lub dął linka do jakiegoś sensownego cracka.
Niestety jestem studentem i nie stac mnie na licencjonowany program
Z góry bardzo dziękuje !!!


Zamiast tak brzydko cos łamać kup ksiażkę http://helion.pl/ksiazki/edgeca.htm bedziesz mial legalna roczna wersje programu i do tego ksiazeczke z jego opicem. To juz chyba jest na kieszen studenta??
nql
 
Posty: 315
Dołączył(a): paź 10, 2005 14:03
Lokalizacja: Tychy

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez sosiek » lip 16, 2006 16:54

Którą wersję EdgeCama'a chciałbyś skrackować? Jakby co to mam Cracka do v10. Podaj namiary to Ci podeślę.

Nie jest to zbyt etyczne ani legalne dlatego nie polecam tego sposobu ale jeśli jednak nie stać Cię na książkę to chętnie pomogę;) Zresztą w książce masz wersję z licencją studencką a crack który posiadam jest "comercial licence".
Avatar użytkownika
sosiek
 
Posty: 39
Dołączył(a): kwi 05, 2006 12:57
Lokalizacja: rzeszów

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez shilkadriver » lip 16, 2006 20:20

No niech sie tylko Nicom o tym dowie to Was wystrzela.
Wersje studencka mozna zamowic za darmo wlasnie w Nicom'ie, lub jak to bylo wspomniane wyzej jest tez w ksiazce albo ewentualnie mozna dostac na seminariach Edge Cama.
Za pelna wersje niestety trza zaplacic. Nikt specjalistycznych programow za darmo rozdawal nie bedzie.

A Ty Radekkk84 zamiast wydawac na wodke to na ksiazke kasiore przeznacz :P
Jakbys byl cwany to bys se Emule zainstalowal i sciagnal co trzeba jesli nawet fundusze Ci nie pozwalaja na ksiazke. Bo takie posty jak ten Twoj pierwszy to powinne byc na dzien dobry kasowane przez moderatora ale na tym forum jak wszystkim wiadomo moderator spi ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez sosiek » lip 16, 2006 20:28

Podzielam powyższą opinię lepiej zamiast wódki kupić książkę z programem! Do programu dostajesz jego "instrukcję obsługi" lub kupujesz "instrukcję obsługi" wraz z programem jak kto woli;)

Jeśli jednak zdecydujesz się na wódkę pamiętaj o tym żeby wspierać polskie polmosy! Nie kupuj niewiadomego pochodzenia! :D
Avatar użytkownika
sosiek
 
Posty: 39
Dołączył(a): kwi 05, 2006 12:57
Lokalizacja: rzeszów

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez shilkadriver » lip 16, 2006 20:42

Co racja to racja :) Po "niewiadomo czym" to moze Ci sie ciemno przed oczami zrobic a wtedy to ani z ksiazki ani z programu nie skorzystasz :)
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez Radekkk1984 » lip 17, 2006 09:43

Dzięki za odpowiedzi(choć dziwne)
Informacja: nie jestem człowiekiem który wolne pieniądze wydaje na wódkę a jeżeli juz to tylko patriotyczną :-P
O istnieniu takiej ksiązki która ma roczną wersję programu(słyszałem tylko o 30 dniowej) nie wiedziałem.
Choć ciekawe ilu tak naprawde ma oryginalne oprogramowanie :-P
Niniejszym prosze o usunięcie lub zablokowanie tego posta
Temat wyczerpany.Pozdrawiam
Radekkk1984
 
Posty: 5
Dołączył(a): lip 15, 2006 17:55

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez shilkadriver » lip 17, 2006 10:31

Nie dziw sie ze dziwne sa odpowiedzi skoro sam zadales dziwne pytanie.
Czas wyrosnac z beztroskiego zycia studenckiego oraz nielegalnego oprogramowania i przywyknac do rzezywistosci.
Pytasz o to czy mamy legalne programy wiec Ci odpowiem: "A jak sobie to inaczej w firmie wyobrazasz?".

PS
Ty student i mowisz ze nie wydajesz na wode? Kogo Ty chcesz oszukac? Nas czy siebie? ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez Shym » lip 17, 2006 14:22

Nie za bardzo wiem, czemu dostawca miałby się pieklić na studenta?? Przecierz on nic na tym nie straci. Wiadomo, że student nie będzie zarabiał kasy na piracie, tylko się uczył, a jak pójdzie do pracy, to tam MUSI być orginalna wersja (producenci tego typu oprogramowanie zarabiają przecież na firmach) A moim zdaniem radkowi (jeśli 1984 to rocznik) należy się pochwała, bo to, jeśli dobrze liczę, III rok a EdgeCam to nie jakiś AC w wersji wykładanej na studiach.
Shym
 
Posty: 25
Dołączył(a): lut 18, 2006 19:30
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z instalacją EdgeCam

Postprzez shilkadriver » lip 17, 2006 15:53

Zapytaj sie tych co ustalaja prawo, dlaczego? Zapytaj sie tez Dystrybutora Edge Cama w Polsce dlaczego nie rozdaje pelnej wersji programu studentom a jedynie wersje studencka. A tak wogole to sam sie zastanow nad tym co mowisz.
Wersja studencka Edge Cama jak sama nazwa wskazuje jest dla studentow i da sie ja bez problemow uruchomic na kazdym kompie z Win XP Pro ale jest okrojona z modulu generowania kodu nc (bo jak sam powiedziales studentowi to jest na licho potrzebne).
Radek wyraznie i bezczelnie oznajmil ze mu sie taka kolej rzeczy nie podoba i ze chce miec full opcje Edge Cama ale nie ma na to kasiorki wiec chce cracka. Dla mnie to jest juz zwykle zlodziejstwo i nie ma na to usprawiedliwienia.
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Następna strona

Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników