_

Problem z nakładką na CAD-a

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Problem z nakładką na CAD-a

Postprzez JacKur » lip 19, 2019 13:59

Witam,
testuję właśnie ZWCAD-a 2020 z nakładką BIK dla konstrukcji budowlanych. Niestety występuje u mnie problem z szybkością wczytywanych poleceń nakładki - opóźnienie w pojawianiu się okien edycyjnych po kliknięciu w ikonkę polecenia - opóźnienie ok. 4 sekundy. Sam ZWCAD działa bez problemu. Producent nakładki niestety nie wie o co chodzi i mówi, że nie miał takiego przypadku. Coś musi być niekompatybilne z moim komputerem którego niedawno nabyłem (i7-8700 CPU 3.19 GHz, system 64bitowy, NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti), niestety nikt nie wie co.. dodam, że na starym lapku wszystko śmiga.

Może ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek, jeśli tak to prośba o podpowiedź.
JacKur
 
Posty: 3
Dołączył(a): lip 10, 2019 08:17

Re: Problem z nakładką na CAD-a

Postprzez miro88 » lip 19, 2019 16:44

A przeinstalowywałeś nakładkę?
miro88
 
Posty: 69
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Problem z nakładką na CAD-a

Postprzez JacKur » lip 19, 2019 21:06

Tak, nawet kilka razy, niestety zero efektu.
JacKur
 
Posty: 3
Dołączył(a): lip 10, 2019 08:17

Re: Problem z nakładką na CAD-a

Postprzez miro88 » lip 20, 2019 09:06

A ze starszą wersją ZWCad-a nakładka działa prawidłowo?
miro88
 
Posty: 69
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Problem z nakładką na CAD-a

Postprzez JacKur » lip 21, 2019 06:53

Niestety nie testowałem starych wersji. Tylko tak jak pisałem, gdy testowałem program wraz z nakładką na starym lapku to wszystko śmiga bez zarzutu. Dodatkowo przetestowałem GSTARCAD-a 2019 wraz z tą nakładką i efekt jest identyczny - na starym sprzęcie wszystko działa, na nowym jest problem z prędkością wczytywanych poleceń.
JacKur
 
Posty: 3
Dołączył(a): lip 10, 2019 08:17

Re: Problem z nakładką na CAD-a

Postprzez miro88 » lip 21, 2019 15:53

A jest jakaś zmienna systemowa odpowiedzialna za działanie tej nakładki?
miro88
 
Posty: 69
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników