_

Problem z otwieraniam Cada.

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez benard » kwi 21, 2011 10:03

Witam!
Mam roblem, gdy otwieram program wyświetla się błąd:
,,BŁĄD KRYTYCZNY: System zabezpieczenia (menedżer zabezpieczenia
programowego licencji) nie działa lub jest źle zainstalowany.''
co robić?
pozdrawiam
benard
 
Posty: 5
Dołączył(a): kwi 21, 2011 09:58

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez Malenki » kwi 21, 2011 10:22

...nie działa lub jest źle zainstalowany... co robić?
Sprawić, aby system zabezpieczenia zadziałał lub zainstalować go prawidłowo. Obrazek
Proszę o wybaczenie, ale na tak opisany problem innej odpowiedzi podać niepodobna.
_____________________________________________
Warto czasami wiedzieć, co i jak pragniesz powiedzieć...
Avatar użytkownika
Malenki
 
Posty: 674
Dołączył(a): lis 29, 2005 21:27
Lokalizacja: 3Miasto

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez benard » kwi 21, 2011 20:58

ok ok Malenki dzieki za pomoc ale jak to zrobic? Widzę ze się na tym znasz więc pomóż...
benard
 
Posty: 5
Dołączył(a): kwi 21, 2011 09:58

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez Malenki » kwi 21, 2011 21:09

Widzę ze się na tym znasz...
Tak? Ciekawe skąd Ty to wiesz? Nikt z nas nie jest tu jasnowidzem, ale Ty wyraźnie widzisz "po drutach". Obrazek Nawet wiesz jaki to "Cad" i zapewne dużo węcej. I nie możesz sobie pomóc? To jak my mamy pomóc wiedząc tylko, że to "Cad" ?
_____________________________________________
Warto czasami wiedzieć, co i jak pragniesz powiedzieć...
Avatar użytkownika
Malenki
 
Posty: 674
Dołączył(a): lis 29, 2005 21:27
Lokalizacja: 3Miasto

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez benard » kwi 22, 2011 01:07

Jest na tym forum ktoś z kim da się pogadać a kto wie co zrobić z tym problemem?
benard
 
Posty: 5
Dołączył(a): kwi 21, 2011 09:58

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez MYCA » kwi 22, 2011 10:33

:D Witam,

Jest na tym forum ktoś z kim da się pogadać a kto wie co zrobić z tym problemem?


jasne ze jest (sa).. Tylko jak sie czyta takie cos:

Mam roblem, gdy otwieram program wyświetla się błąd:
,,BŁĄD KRYTYCZNY: System zabezpieczenia (menedżer zabezpieczenia
programowego licencji) nie działa lub jest źle zainstalowany.''
co robić?


to trudno sie ustosunkowac. Bo nie wiem czy Ty wiesz, ze programow jest duzo a zabespieczen tez...

Napisz po ludzku co zainstalowales, to sie pewnie cos z tym da zrobic.

Pozdr. :) tomek
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3259
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez benard » kwi 22, 2011 10:45

ok ok rozumiem. Więc zainstalowałem Autodesk AutoCAD 2009 PL Win32 Win64. Jeżeli chodzi o te zabezpieczenia to rzeczywiście nie wiem o co chodzi, nie wiem gdzie tego szukać w ogóle. Gdzieś na innym forum czytałem żeby usunąć z rejestru pozycje odpowiedzialne za AutoCada.. To dobry pomysł?
Pozdrawiam :)
benard
 
Posty: 5
Dołączył(a): kwi 21, 2011 09:58

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez MYCA » kwi 22, 2011 11:01

:D

Gdzieś na innym forum czytałem żeby usunąć z rejestru pozycje odpowiedzialne za AutoCada.. To dobry pomysł?


Tak, to jest jedyna mozliwosc oczyszczenia systemu po "NORMALNEJ DEINSTALACJI". W rejestrze pozostaje duzo smieci - trzeba wejsc do edycji rejestru i mozolnie przeszukac caly na takowe pozostalosci. Trzeba je usunac. Pamietaj, ze to dosc spora ingerencja w system - zrob sobie najpierw kopie rejestru a potem zacznij doktorzyc. Jak usuniesz smieci, to sprobuj ponownie zainstalowac CZYTAJAC PO DRODZE D O K L A D N I E KOMUNIKATY.

Pozdr. :) tomek
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3259
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez Malenki » kwi 22, 2011 15:33

Szkoda Benardzie, że nie zajażyłeś moich intencji, co do poziomu i ilości informacji, jakimi obdarowujesz tych, których prosisz o pomoc. Cóż, takie czasy... Z drugiej strony, domyślam się przyczyny Twojego po(d)stępowania Obrazek.
...na innym forum czytałem żeby usunąć z rejestru pozycje odpowiedzialne za AutoCada.. To dobry pomysł?
Jasne, że dobry, acz niezbyt bezpieczny. I co najważniejsze, dla dysponujących legalem. W przeciwnym wypadku wskórasz niewiele, szczególnie na tym forum. Jeżeli pomyliłem sie - jednak mam taką nadzieję, wybacz Obrazek.
Chyba jednak nie pomyliłem się...
_____________________________________________
Warto czasami wiedzieć, co i jak pragniesz powiedzieć...
Avatar użytkownika
Malenki
 
Posty: 674
Dołączył(a): lis 29, 2005 21:27
Lokalizacja: 3Miasto

Re: Problem z otwieraniam Cada.

Postprzez Szymon88 » gru 26, 2016 22:17

Witam,

Wiem, ze temat sprzed 5 lat, ale mam dokładnie ten sam problem w wersji 2014..., wszystko działało poprawnie, do dnia dzisiejszego... Sam z siebie wyskoczył powyższy błąd.

AutoCAD wersja 2014, werjsa 64 bit, system Windows 10.

Usunąłem AutoCada w panelu sterowania i wszystko co nazywa się "autodesk" z dwóch partycji.

W poleceniu msconfig w usługach włączyłem: FlexNet Licensing Service - tak znalazłem na innym forum, jednak i tak miałem to włączone...

W chwili obecnej, jeżeli chce odpalić trialową wersje komunikat, jaki napisał w 2011 roku tworzący post użytkownik już sie nie pojawia, ale cad sie włącza na chwilke i gasnie...

Próbowałem pobrac i zainstalowac trial 2017 i jest dokladnie to samo.

Czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły lub wskazówki jak bezpiecznie grzebac w rejestrze Windows 10 ??

*Jezeli nie instaluja triala tylko full wersje mam ten alert o zabezpieczeniach :((

Z góry dzieki, pzdr.
Szymon88
 
Posty: 1
Dołączył(a): gru 26, 2016 22:07


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron