_

problem z pro enginierem

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

problem z pro enginierem

Postprzez swarych » gru 16, 2005 19:54

Moi drodzy mmam problem z zainstalowaniem pro engineera. Niby mam klucz pod karte sieciowa i instalacja przebiega jak najbardziej prawidlowo. Po zainstalowaniu zakladki "pro engineer" i probie odpalenia exe wyskakuje mi messege ze klucz jest nieprawidlowy. Wpisuje odpowiednio numer karty itp. Moze jakis inny klucz moglby mi ktos polecic lub stronke. Z gory dzieki.
swarych
 
Posty: 1
Dołączył(a): gru 16, 2005 19:43

Re: problem z pro enginierem

Postprzez Witek » gru 18, 2005 16:04

Opisz jeszcze raz problem na privat: bora32@wp.pl.
Przypuszczam, ze to drobny blad
Witek
 
Posty: 17
Dołączył(a): lis 09, 2005 14:06

Re: problem z pro enginierem

Postprzez taktyk » sty 19, 2006 00:02

Witam, mam podobny problem, to znaczy uruchomienie pro/E, keidyś zamontowałem, odpaliłem, wgrałem odpowiednie kody i numery i wszystko grało niestety odkąd zainstalowałem neostradę coś się popsuło i nie mogę odpalić (jest komunikat, że nr karty nie pasują z licencją), nie wiem o co chodzi, podpowiedziano mi że to wina neostrady i zmiennego IP i czegoś tam jeszcze, nawet zakupiłem dodatkową kartę sieciową i zamontowałem, niestety jest tak samo, co gorsza, kiedy chciałem jeszcze raz zainstalować od początku program na pierwszym ekranie nie pojawia się nr karty, tak jakby go instalka pro/E nie widziała choć przedtem było to widoczne i pojawiały się te numery, czy może ktoś wie jak sobie z tym poradzić? proszę o pomoc
taktyk
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 18, 2006 23:51

Re: problem z pro enginierem

Postprzez verde » sty 25, 2006 17:17

Tak, to wina Neostrady. Na niektórych kompach pewne wersje pro/e nie działają, gdy jest zainstalowany modem usb do neo (źle zczytuje adres mac: z modemu zamiast z karty w kompie). Rozwiązanie: zmienić kody licencji na modem neo, albo zmienić modem na sieciowy.
verde
 
Posty: 6
Dołączył(a): lis 29, 2005 12:54

Re: problem z pro enginierem

Postprzez verde » sty 25, 2006 17:23

Acha, zapomniałem o jeszcze jednym rozwiązaniu: kupić legalnego pro/e. (u nie załatwiło to wiele problemów z obsługą). ;-)
verde
 
Posty: 6
Dołączył(a): lis 29, 2005 12:54


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników