_

Problem z przenoszeniem rzutni w obszarze papieru

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Problem z przenoszeniem rzutni w obszarze papieru

Postprzez et0 » maja 28, 2018 23:26

Czy krtórys z kolegów mógłby mi powiedzieć co mam źle w ustawieniach? nie działa mi przyciaganie do punktów obrysu rzutni, aby ją przenieść, przyciąga tylko i to już z dużej odległości dośrodka rzutni, jest to irytujące, zdaje się że snapy mam wszystkie włączone, w przestrzeni modelu wszystko gra. Aby lepiej zrozumiec problem prosżę obejrzyjcie filmik, dużo lepiej wyjasnia z czym mam problem. Na pewno to cos z ustawieniami, bo problem pojawił się po formacie dysku i nowej instalacji autocada.

https://photos.app.goo.gl/E8DyGOO4rR96oheq1
et0
 
Posty: 14
Dołączył(a): lip 04, 2017 14:52

Re: Problem z przenoszeniem rzutni w obszarze papieru

Postprzez notdot » maja 31, 2018 17:19

sprawdź czy nie masz wyłączonej warstwy 0
oraz pobaw się ustawieniami przyśpieszenia sprzętowego, u mnie czasami się źle wyświetlają punkty (uchwyty) są poniżej niż np. narożnik
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 270
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Problem z przenoszeniem rzutni w obszarze papieru

Postprzez et0 » cze 07, 2018 15:21

warstwa 0 włączona, przyspieszenie sprzętowe też, co może byc nie tak?
Załączniki
2018-06-07 at 15-19-32.jpg
et0
 
Posty: 14
Dołączył(a): lip 04, 2017 14:52


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników