_

[Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

[Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

Postprzez Mike Gorlami » mar 01, 2019 11:49

Witam,

Przy próbie wstawienia kształtownika wyskakuje mi następujący błąd: Nie można zapisać [nazwa pliku], ponieważ edytowana jest inna reprezentacja poziomu szczegółów. Przed edycją tej reprezentacji należy najpierw pozamykać wszystkie pozostałe reprezentacje poziomów szczegółów.

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak się za to zabrać, bo zakopałem się z tym i nie mogę ruszyć dalej ;)
Załączniki
foto2.png
foto1.png
Mike Gorlami
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 01, 2019 11:38

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

Postprzez tomaszjar » mar 01, 2019 20:44

Dziwny komunikat.
Ale zastanawia mnie dlaczego w zespole masz tyle szkiców?

Jak robisz konstrukcje ramową to najpierw zrób w części szkice ze szkieletem ramy, Zapisz plik.
Otwórz zespól i wstaw ten szkielet ramy,potem wstaw kształtowniki generatorem ram
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 337
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

Postprzez piotrekm13 » mar 01, 2019 21:21

A sprawdzałeś co masz w tych reprezentacjach namieszane? Wygląda na to że tylko w głównej można wstawiać kształtowniki z generatora ram.
piotrekm13
 
Posty: 739
Dołączył(a): mar 31, 2012 20:52

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

Postprzez Mike Gorlami » mar 02, 2019 01:34

Co do szkiców to przez to wycięcie musiałem rzutować jeszcze dodatkową płaszczyznę na zrzutowanie geometrii wszystkich potrzebnych wierzchołków. Przy nazwijmy to prostszym sposobie czyli wyciągnięciu rzutu przedniego ( tylko jeden szkic ) pojawił się dokładnie taki sam komunikat..

Przy rozwinięciu reprezentacji nie zauważyłem nic niepokojącego. Tak jak wspomniałem wyżej, przy jednym szkicu również był ten sam komunikat.
Mike Gorlami
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 01, 2019 11:38

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

Postprzez tomaszjar » mar 04, 2019 10:03

Zrób test

1. narysuj w pliku części szkic - prostokat 1000x500, zapisz
2. utwórz nowy zespól
3. wstaw cześć z prostokąt
4. wstaw kształtowniki
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 337
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

Postprzez Mike Gorlami » mar 04, 2019 15:13

Pomogło zmiana ustawień w projekcie na pierwotne. Musiałem coś namieszać najwidoczniej.
Dzięki za sugestie!
Mike Gorlami
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 01, 2019 11:38


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników