_

[NX 11] Problem z symulacją

Forum o CAE.

[NX 11] Problem z symulacją

Postprzez maniek126p » sty 09, 2018 12:45

Cześć Wszystkim,
Mam pewien problem, który polega na tym, że nx po skończeniu obliczeń analizy statycznej nie czyta wyników. Model składa
się z czterech elementów z czego jeden jest z aluminium, natomiast trzy kolejne są z materiału ortotropowego, a ściślej z drewna (drewno dodawałem samodzielnie do biblioteki, trzy moduły Youga oraz trzy liczy Poissona oraz gęstość).
Solver kończy się pomyślnie i podaje informację że wyniki zostały zapisane, lecz gdy chcę wczytać wyniki wyskakuje mi informacja
"not result are found".
Nie wiem czy to problem z wyborem rodzaju symulacji ale próbowałem już na różnych (statyka liniowa, nieliniowa itp.) cały czas jest to samo. Dodam, że jeżeli wszystkie elementy są ze stopu aluminium to wyniki normalnie mogę wczytać.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
maniek126p
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 07, 2017 00:38

Re: [NX 11] Problem z symulacją

Postprzez NewJoker » sty 09, 2018 15:02

Przyczynę błędu możesz sprawdzić w logu .f06. Spróbuj też z ustawionym parametrem symulacji Bailout=-1. To wymusza podanie wyników pomimo np. niewystarczającego związania modelu.
NewJoker
 
Posty: 374
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: [NX 11] Problem z symulacją

Postprzez maniek126p » sty 11, 2018 22:07

Dzięki bardzo za pomoc :)
maniek126p
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 07, 2017 00:38

Re: [NX 11] Problem z symulacją

Postprzez NewJoker » sty 12, 2018 12:39

Nie ma sprawy :-)
NewJoker
 
Posty: 374
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33


Powrót do CAE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników