_

Problem z ustawieniami autocada 3D - zablokowana rzędna Z

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Re: Problem z ustawieniami autocada 3D - zablokowana rzędna

Postprzez akor » gru 21, 2021 13:55

Bez trybu ORTHO - tak jak u ciebie.
Z trybem ORTHO - rysuje linię równoległą do osi: X, Y, Z.
1.jpg

Tak to u mnie działa.
akor
akor
 
Posty: 724
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: Problem z ustawieniami autocada 3D - zablokowana rzędna

Postprzez Grander » gru 21, 2021 16:24

Cześć :)

Fajnie ze ktoś tu jeszcze Zyje

Czy mogę cie prosić o przesłanie swoich wszystkich opcji ? okno po oknie ? od user preferences do Selection

Teraz już poprosiłem informatyka o pomoc i też nie ma pomysłu ;/

Pozdrawiam
Grander
 
Posty: 8
Dołączył(a): paź 16, 2020 12:09

Re: Problem z ustawieniami autocada 3D - zablokowana rzędna

Postprzez akor » gru 22, 2021 01:09

Spróbuj tego:
1.jpg
akor
akor
 
Posty: 724
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: Problem z ustawieniami autocada 3D - zablokowana rzędna

Postprzez Grander » gru 22, 2021 09:38

ogólnie przywracanie do ustawień fabrycznych pewnie nic nie przyniesie, ponieważ koleżanka obok niedawno dostała komputer i nie projektuje w 3d a nadal ma ten sam problem

to samo miałem na moim prywatnym komputerze - w pewnym momencie po prostu autocad przestał łapać oś Z
Grander
 
Posty: 8
Dołączył(a): paź 16, 2020 12:09

Re: Problem z ustawieniami autocada 3D - zablokowana rzędna

Postprzez akor » gru 22, 2021 14:08

nie projektuje w 3d a nadal ma ten sam problem

Nie bardzo rozumiem. To chyba właśnie nie ma problemu.
Ale do rzeczy
Czy zrzuty ekranu, które zamieściłeś dotyczą rysowania LINII czy POLILINII?
akor
akor
 
Posty: 724
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: Problem z ustawieniami autocada 3D - zablokowana rzędna

Postprzez Grander » gru 22, 2021 16:10

oho jest rozwiązanie :) brawo!

okazuje się ze ciaglę rysowałem polilinią która z założenia znajduje się na 2d

gdy rysuje 3d polilinią i zwykłą linią wszystko gra, na ortho łapie Z a bez trybu ortho ciągle rysuje na płaszczyźnie XY

w takim raze dziękuję bardzo za pomoc.

temat uważam za zamknięty

Pozdrawiam
Grander
 
Posty: 8
Dołączył(a): paź 16, 2020 12:09

Poprzednia strona

Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników