_

Problem z Visual LISPem

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Problem z Visual LISPem

Postprzez ziele_o2k » mar 13, 2017 11:04

Dziwne zachowanie się lispa. Na jednym z kompów wywala przykładowo
(vlax-ename->vla-object(entlast))
; error: no function definition: VLAX-ENAME->VLA-OBJECT
wcześniej było wczytane w rysunku (vl-load-com)
Jakaś przyczyna takiego zachowania? Jak to naprawić?
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 504
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Problem z Visual LISPem

Postprzez kruuger » mar 13, 2017 20:08

ziele_o2k napisał(a):Dziwne zachowanie się lispa. Na jednym z kompów wywala przykładowo
(vlax-ename->vla-object(entlast))
; error: no function definition: VLAX-ENAME->VLA-OBJECT
wcześniej było wczytane w rysunku (vl-load-com)
Jakaś przyczyna takiego zachowania? Jak to naprawić?

restart cada, kompa
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4779
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Problem z Visual LISPem

Postprzez ziele_o2k » mar 14, 2017 09:38

kruuger napisał(a):
ziele_o2k napisał(a):Dziwne zachowanie się lispa. Na jednym z kompów wywala przykładowo
(vlax-ename->vla-object(entlast))
; error: no function definition: VLAX-ENAME->VLA-OBJECT
wcześniej było wczytane w rysunku (vl-load-com)
Jakaś przyczyna takiego zachowania? Jak to naprawić?

restart cada, kompa

Niestety, ale głębiej coś siedzi, najpierw zobaczymy z naprawianiem, potem, przywrócenie domyślnych ustawień, a w najgorszym wypadku będzie trzeba reinstalację zrobić...
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 504
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Problem z Visual LISPem

Postprzez kojacek » mar 14, 2017 10:27

ziele_o2k napisał(a): Niestety, ale głębiej coś siedzi, najpierw zobaczymy z naprawianiem, potem, przywrócenie domyślnych ustawień, a w najgorszym wypadku będzie trzeba reinstalację zrobić...


A zapytam: Ac czy coś łudząco przypominającego Ac?
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5265
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Problem z Visual LISPem

Postprzez ziele_o2k » mar 14, 2017 10:50

AC 2017 PL 64bit wszystkie SP i hotfixy i co tam jeszcze jest poinstalowane

EDIT:
Konieczna była reinstalacja Autocada
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 504
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników