_

[AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

[AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Postprzez Pyczkens » lip 05, 2017 14:11

Witam,
mam problem z zaznaczaniem w programie AutoCAD 2013 - Polska wersja. Mianowicie posiadam rysunek DXF na którym jest kilka elementów - powiedzmy 20 - oraz tabela w prawym dolnym rogu. 5 elementów z lewego górnego rogu da się zaznaczyć pojedynczo. Zaznaczenie jakiegokolwiek z pozostałych lub zaznaczenie tabelki zaznacza wszystko oprócz tych 5ciu - czyli 15 elementów razem z tabelą oraz ramką. Ma ktoś pomysł jak to rozdzielić? Potrzebuję zapisać osobno pojedyncze elementy do wypalenia na laserze.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Pyczkens
Pyczkens
 
Posty: 4
Dołączył(a): lip 05, 2017 14:03

Re: [AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Postprzez ziele_o2k » lip 05, 2017 14:15

Pyczkens napisał(a):Witam,
mam problem z zaznaczaniem w programie AutoCAD 2013 - Polska wersja. Mianowicie posiadam rysunek DXF na którym jest kilka elementów - powiedzmy 20 - oraz tabela w prawym dolnym rogu. 5 elementów z lewego górnego rogu da się zaznaczyć pojedynczo. Zaznaczenie jakiegokolwiek z pozostałych lub zaznaczenie tabelki zaznacza wszystko oprócz tych 5ciu - czyli 15 elementów razem z tabelą oraz ramką. Ma ktoś pomysł jak to rozdzielić? Potrzebuję zapisać osobno pojedyncze elementy do wypalenia na laserze.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Pyczkens

Mogą być pogrupowane, zaznacz te 15 elementów kliknij prawym i grupa->rozgrupuj czy jakoś tak
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 474
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Postprzez Pyczkens » lip 05, 2017 15:00

ziele_o2k napisał(a):Mogą być pogrupowane, zaznacz te 15 elementów kliknij prawym i grupa->rozgrupuj czy jakoś tak

Niestety nie pomogło. Nie ma możliwości rozbicia grupy.
Pyczkens
 
Posty: 4
Dołączył(a): lip 05, 2017 14:03

Re: [AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Postprzez ziele_o2k » lip 05, 2017 15:24

Pyczkens napisał(a):
ziele_o2k napisał(a):Mogą być pogrupowane, zaznacz te 15 elementów kliknij prawym i grupa->rozgrupuj czy jakoś tak

Niestety nie pomogło. Nie ma możliwości rozbicia grupy.

Podeślij plik (jeśli możesz), może coś się uda zrobić
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 474
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Postprzez Pyczkens » lip 06, 2017 08:43

Podsyłam
Załączniki
0413838.DXF
(820.79 KiB) Pobrane 5 razy
Pyczkens
 
Posty: 4
Dołączył(a): lip 05, 2017 14:03

Re: [AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Postprzez ziele_o2k » lip 06, 2017 09:22

Pyczkens napisał(a):Podsyłam

Wszystkie dodatkowo zaznaczające się elementy (te 15) są w bloku, trzeba rozbić blok poleceniem rozbij.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 474
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [AutoCAD 2013 - Polski] Problem z zaznaczeniem

Postprzez Pyczkens » lip 06, 2017 10:19

Wielkie dzięki :)
Pyczkens
 
Posty: 4
Dołączył(a): lip 05, 2017 14:03


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: badziewiak