_

program CAM - jaki?

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Re: program CAM - jaki?

Postprzez Josef » lip 16, 2007 23:18

skoro się tak licytujecie to i ja się dorzucę

AlphaCAM - kilkadziesiąt wdrożonych obrabiarek 5 osiowych w Polsce przez taką jedną firmę - http://www.cns.pl :twisted:
jest też wersja do testów, tutoriale, zainteresowani niech pytają gdzie trzeba :wink:
Avatar użytkownika
Josef
 
Posty: 62
Dołączył(a): sie 29, 2006 09:50

Re: program CAM - jaki?

Postprzez doctus » lip 17, 2007 12:08

Josef napisał(a):AlphaCAM - kilkadziesiąt wdrożonych obrabiarek 5 osiowych w Polsce przez taką jedną firmę


A tam kilkadziesiąt ...Nie bądź skromny i popraw na KILKASET !!!!!
doctus
 
Posty: 6
Dołączył(a): kwi 11, 2006 10:47
Lokalizacja: Warszawa

Re: program CAM - jaki?

Postprzez Josef » lip 17, 2007 12:47

doctus napisał(a):A tam kilkadziesiąt ...Nie bądź skromny i popraw na KILKASET !!!!!


faktycznie masz rację.... kilkaset na świecie

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Josef
 
Posty: 62
Dołączył(a): sie 29, 2006 09:50

Re: program CAM - jaki?

Postprzez sylblajer » lip 17, 2007 14:44

Zaglądnij na www.edgecam.pl po wypełnieniu ankiety dostaniesz studencką wersję programu edgecam. Polecam
Nie sztuką jest wiedzę zdobyć ,
sztuką jest z wiedzy korzystać.
Avatar użytkownika
sylblajer
 
Posty: 47
Dołączył(a): mar 08, 2007 09:24
Lokalizacja: Rzeszów

Re: program CAM - jaki?

Postprzez MIREKT » lip 18, 2007 09:05

Witam Panów.

Ja od pół rok pracuję w CAM-WORKSIE dodatku do Solid WORKSA i jest rewelacyjny. Pracowałem również w Espricie, Edge Camie jest leprzy od tych programów.
Samo to że bezpośrednio pracuje w olidzie wszystkie dane są zapisywane w tym samym pliku co solid.
Poprostu wszystko mam w jedny programie cad-cam.
Baza technologiczna to pije wszystkie programy jakie są nawet catia ugx.
Obróbka 2d robi się z automatu , oczywiście baze należy sobie skonfigurować pod siebie posówy ,obroty i poile skrawać gdyż po zainstalowaniu baza nie jest skonfiugórowana.
Program nawet najwiękrzy detal 2d(otwory kieszenie indeksowanie )powstaje po dwóch kliknięciach a trzeci to generowanie ścieżki.

Pozdrawiam
MIREKT
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 02, 2007 22:52
Lokalizacja: POLSKA

Re: program CAM - jaki?

Postprzez przemjas » lip 19, 2007 08:59

MIREKT napisał(a):Witam Panów.

Ja od pół rok pracuję w CAM-WORKSIE dodatku do Solid WORKSA i jest rewelacyjny. Pracowałem również w Espricie, Edge Camie jest leprzy od tych programów.
Samo to że bezpośrednio pracuje w olidzie wszystkie dane są zapisywane w tym samym pliku co solid.
Poprostu wszystko mam w jedny programie cad-cam.
Baza technologiczna to pije wszystkie programy jakie są nawet catia ugx.
Obróbka 2d robi się z automatu , oczywiście baze należy sobie skonfigurować pod siebie posówy ,obroty i poile skrawać gdyż po zainstalowaniu baza nie jest skonfiugórowana.
Program nawet najwiękrzy detal 2d(otwory kieszenie indeksowanie )powstaje po dwóch kliknięciach a trzeci to generowanie ścieżki.

Pozdrawiam


a do szkoly to sie chodzilo?? ortografia i jeszcze raz ortografia
www.elblagkite.pl
www.surfsports.pl
przemjas
 
Posty: 71
Dołączył(a): wrz 27, 2006 14:52
Lokalizacja: Elbląg

Re: program CAM - jaki?

Postprzez MIREKT » lip 19, 2007 09:32

Jest mi przykro że tyle błędów ale to nie forum z języka polskiego.
A jeżeli twoja wiedza o cam kończy się na ortografi to powodzenia.

Pozdrawiam.
MIREKT
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 02, 2007 22:52
Lokalizacja: POLSKA

Re: program CAM - jaki?

Postprzez Konradk78 » sty 08, 2017 23:54

Dobre oprogramowanie CAM można znaleźć tutaj - http://www.ploteryfrezujace.com/. Polecam zerknąć, bo operator dostosowuje oprogramowanie tak by było ono kompatybilne ze sprzętem, który posiadamy w firmie.
Konradk78
 
Posty: 1
Dołączył(a): sty 08, 2017 23:49

Poprzednia strona

Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników