_

Program dla frezarki 3-osie

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Blemi » maja 08, 2006 20:22

NTS napisał(a):
Blemi napisał(a):
W przypadku systemów takich jak SE, SWX, T-Flex itp raczej nie ma problemów z wymianą danych bo do wymiany danych najczęściej używa się Parasolida lub Stepa.


Przecież UG oparty jest na parasolidzie, zreszta jak sie nie myle to własnie jądro jest ich własnością. Dlatego też PROE zeby nie płacić stworzyło swoje jądro jakim jest chyba Granit. zrestzą nei będę o jądrach mówił bo to mnie moja działa.:)

Wymiana Danych przez IGIES nie jest najszczęśliwsza,i zawsze tego unikałem, i współczuje tym co tak sie wymieniają.
ale faktem jest i nie moge zaprzeczyć że zdażały mi sie modele np SHARP-a ze po wciągnięciu powierzchni UG zszywał i robił bryłę .To swiadczyło o profesjonalizmie modelowania kolesi oraz eksportu pliku. A model naprawde był skomplikowany.
Pozdr
BLemi
Avatar użytkownika
Blemi
 
Posty: 532
Dołączył(a): sty 20, 2006 12:01
Lokalizacja: z drzewa

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Cloud » maja 08, 2006 23:02

Dobra juz chyba mam blizej konca niz dalej. Raczej ostatecznie bede wybieral pomiedzy:
- SolidWorks + EdgeCAM ,a
- DelCam (w trakcie rozmow)

Jesli rozmowy z DelCam'em to chyba nie mam co dalej szukac i wtedy wezme DelCam'a.
Cloud
 
Posty: 12
Dołączył(a): paź 24, 2005 09:36

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Blemi » maja 09, 2006 11:02

:)
Pozdr
BLemi
Avatar użytkownika
Blemi
 
Posty: 532
Dołączył(a): sty 20, 2006 12:01
Lokalizacja: z drzewa

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Blemi » maja 09, 2006 11:03

mozesz na priv mi napisać ile ta przyjemność cię wyniesie
Pozdr
BLemi
Avatar użytkownika
Blemi
 
Posty: 532
Dołączył(a): sty 20, 2006 12:01
Lokalizacja: z drzewa

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Ivaho » maja 09, 2006 14:15

Blemi napisał(a):mozesz na priv mi napisać ile ta przyjemność cię wyniesie

Mi tez. Ja kupuje teraz parke Edgecam + ProE
CAD: SW,SE, Inventor, Catia5, UG NX2, AC
CAM: EdgeCam, MasterCam, Espritcam, Delcam, UG, Catia, PEPS
Mech: TOS, Haas, Charmilles, Mikron
Avatar użytkownika
Ivaho
 
Posty: 111
Dołączył(a): lut 25, 2006 16:21

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez John » maja 09, 2006 15:33

Ivaho napisał(a):
John napisał(a):Da się da się zastąpić :) bryłę w edgecam. Zapisujesz bryłę pod inną nazwą np w solidworks. w edgecam rzucasz się na ikonę Aktualizuj (ostatnia na pasku Bryły) i wskazujesz położenie pliku na dysku ze zmieniona nazwą - spróbuj
Pozdr
John

U mnie ta ikona jest martwa :?


Ikona jest aktywna w module modelowania.
- albo będąć w module obrobki przejdx na karte brył w przeglądarce, tam bedziesz mial ikonę z nazwa bryły i po klinieciu ikony pod prawym klaiwszem myszy rzucasz sie na polecenie Aktualizuj.
John
 
Posty: 105
Dołączył(a): paź 03, 2005 13:46
Lokalizacja: BiesCzady

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Blemi » maja 09, 2006 18:40

Ivaho napisał(a):Mi tez. Ja kupuje teraz parke Edgecam + ProE


myślałęm Ivaho ze dyspobnujesz już softem
Pozdr
BLemi
Avatar użytkownika
Blemi
 
Posty: 532
Dołączył(a): sty 20, 2006 12:01
Lokalizacja: z drzewa

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Ivaho » maja 10, 2006 08:28

W lutym zmieniłem firme i uruchamiam tutaj wydział CNC od podstaw.
Tak więc właściciel chce miec i porządnego, pełnegi i LEGALNEGO CADa i CAMa. Na razie jest tylko Iventor.
Tutaj mam juz maszyny, narzędzia,ludzi, pościągałem softy, posty (częsciowo dzieki kolegom z tego forum) i wiele innych pierdółek.
Wszystkie doświadczenia mam z poprzedniej firmy.
CAD: SW,SE, Inventor, Catia5, UG NX2, AC
CAM: EdgeCam, MasterCam, Espritcam, Delcam, UG, Catia, PEPS
Mech: TOS, Haas, Charmilles, Mikron
Avatar użytkownika
Ivaho
 
Posty: 111
Dołączył(a): lut 25, 2006 16:21

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Blemi » maja 10, 2006 08:36

bieżesz CAD-a PRoE, to czego CAM-a tez nie wezmiesz,
przecież nie wieże ze odbiega od innych systemów
Pozdr
BLemi
Avatar użytkownika
Blemi
 
Posty: 532
Dołączył(a): sty 20, 2006 12:01
Lokalizacja: z drzewa

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Ivaho » maja 10, 2006 08:52

Baa, nawet wiekszośc przewyższa, lecz do tutejszych potrzeb nie bedzie wykorzystany w 100% a niestety te pieniądze... ale tutaj o cenach nie bedziemy pisac. Napisze tylko ze CAM ProE jest 2-krotnie droższy niz Edgecam. A z Nicomem mam miłe doswiadcznia, tak wiec...
Była koncepcja SolidEdge do Edgecama ale jak zobaczyłem pierwszy raz CADa ProE to stweirdziłem, ze z niego nie zrezygnuje, mimo ze jest duuuuzo droższy.
CAD: SW,SE, Inventor, Catia5, UG NX2, AC
CAM: EdgeCam, MasterCam, Espritcam, Delcam, UG, Catia, PEPS
Mech: TOS, Haas, Charmilles, Mikron
Avatar użytkownika
Ivaho
 
Posty: 111
Dołączył(a): lut 25, 2006 16:21

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników