_

Program dla frezarki 3-osie

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Cloud » maja 12, 2006 17:18

Witam ponownie

rozmowy z DelCam'em jak narazie sa udane :) :) :roll: :roll:
Prosze powiedzie mi jak wedlug was wyglada porownanie:

PowerMill(poziom 2) +PowerShape vs SolidWorks+EdgeCam

bylbym zadowolony gdy ktos wypowiedzial sie o "jakosci" modelowania w PowerShape (nie biore pelnej wersji (tej z mozliwoscia owijania itp. ) bo mi nie jest to potrzebne, pozatym posiadam juz autocad'a a wiec nie bedzie dla mnie wazne ograniczenie do 50 operacji w module do robienia dokumentacji !! (ps. nie ogranicza to w zaden sposob modelowania !!)

[EDIT]
Z tego co narazie widze PowerShape ma przewage nad SolidWorksem z powodu mieszanych geometrii brylowo-powierzcniowych. Oraz dosc duzej liczby modyfikacji. Co do minusow to ze jest napewno trudniejszy :| dla poczatkujacego.
Ostatnio edytowany przez Cloud, maja 15, 2006 13:36, edytowano w sumie 1 raz
Cloud
 
Posty: 12
Dołączył(a): paź 24, 2005 09:36

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Blemi » maja 13, 2006 20:51

nie wrzuciłem twojego GG w kontakty,
mogłbyś napisać jescze raz
Pozdr
BLemi
Avatar użytkownika
Blemi
 
Posty: 532
Dołączył(a): sty 20, 2006 12:01
Lokalizacja: z drzewa

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Ivaho » maja 15, 2006 09:14

Cloud napisał(a):Bynajmniej z tego co narazie widze PowerShape ma przewage nad SolidWorksem z powodu mieszanych geometrii brylowo-powierzcniowych. Oraz dosc duzej liczby modyfikacji.


A napisz dokładniej bo nie rozumiem niestety o co chodzi.
CAD: SW,SE, Inventor, Catia5, UG NX2, AC
CAM: EdgeCam, MasterCam, Espritcam, Delcam, UG, Catia, PEPS
Mech: TOS, Haas, Charmilles, Mikron
Avatar użytkownika
Ivaho
 
Posty: 111
Dołączył(a): lut 25, 2006 16:21

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Cloud » maja 15, 2006 13:41

Mi jako poczatkujacemu (w tym zagadnieniu ) wydaje sie ze PowerShape (jako modler) posiada wieksze mozliwosci modelowania niz Solid Works. A to dlatego ze mamy mozliwosc modelowania hybrydowego Powierzchniowo-brylowego , a w takim SolidWorksie mamy modelowanie brylowe WSPOMAGANE powierzchniami

Ale wolałbym aby inni sie wypowiedzieli. Prosilbym tez bardziej opinie na temat CAM'u PowerMill vs EdgeCam , bo o ile modelowanie sam sobie potestuje, to juz CAM'em nie jest tak prosto.
Cloud
 
Posty: 12
Dołączył(a): paź 24, 2005 09:36

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Profesjocom » maja 23, 2006 00:45

Jeœli chodzi o dobry, łatwy w obsłudze a również tani program do obsługi frezarek 3, 4, i 5 osiowych jak również drutówki, polecam zapoznać się z możliwoœciami Delcamowskiego FeatureCAMa, w zależnoœci od potrzeb można zakupić poszczególne moduły, a do nieskomplikowanych prac jest dosyć wydajny.
Profesjocom
 
Posty: 5
Dołączył(a): maja 23, 2006 00:38
Lokalizacja: Bytom

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez Profesjocom » cze 14, 2006 03:32

Jeśli chodzi o zwykłe frezowanie i modelowanie dla 3 osi to polecam FeatureCAMa, można go pobrać w wersji demo w oficjalnej strony, pakiet frezowania 3 osi + moduł bryłowy (powierzchniówka jest na standardzie) kosztuje około 15000 euro, a marka DELCAM mówi sama za siebie. jeśli chcesz więcej informacji to mój nr gg 1304877
Profesjocom
 
Posty: 5
Dołączył(a): maja 23, 2006 00:38
Lokalizacja: Bytom

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez ESPRIT CAM CENTER » lip 11, 2006 09:23

Witam,
Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy ESPRIT. Myślę że w chwili obecnej, w porównaniu do konkurencji, mamy bardzo konkurencyjne ceny.
We wrześniu wychodzi wersja 2007, która zmieni oblicze oprogramowania CAM.
Sprawdz nas, to nic nie kosztuje! 8)
Pozdrawiam,
ESPRIT CAM CENTER
ESPRIT CAM CENTER
 
Posty: 21
Dołączył(a): mar 17, 2006 01:53

Re: Program dla frezarki 3-osie

Postprzez tomi291 » lip 11, 2006 10:19

Ja uzywam Esprita i normalnie wymiata; nie znam konkurencji ale ESPRIT jest solidnym oprogramowaniem mało popularny w Polsce natomiast za granicą robi furorę ... Ja mam free forma 5 osi i normalnie nie mam żadnych zastrzeżeń:) razem z licencją dostałem bibliotekę postprocesorów co mnie zaskoczyło :) Teraz już tylko z górki bo jest przedstawicielstwo w Warszawie i można śmiało do nich dzwonić....
Avatar użytkownika
tomi291
 
Posty: 40
Dołączył(a): kwi 25, 2006 14:16
Lokalizacja: Student z Fafy :)

Poprzednia strona

Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników